RECEPT DANA: Empanada, šapnsko jelo kojem niko ne može odoleti

Ukoliko vam treba zakuska uz filmsko veče - empanada je pravo jelo za vas

Recepti
RECEPT DANA: Empanada, šapnsko jelo kojem niko ne može odoleti
Kako se sprema empanada?, Foto: Tripod production

Potrebno je:

  • 3 kašike brašna
  • Prstohvat soli
  • Kockica putera
  • 1 jaje
  • Sirće
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • Prstohvat bibera
  • Veza svežeg korijandera
  • 200g mlevenog mesa
  • 1 kašika tartar sos
  • 1 ljuta paprika

Priprema: Testo napravite tako što ćete umutiti brašno, puter, so, jaje, vodu i malo sirćeta.

Potom pravite fil tako što sitno seckate crni i beli luk. Posoliti i pobiberiti, i dodati svež korijander. Sjediniti sve sa mlevenim mesom.

Rastanjiti prethodno pripremljeno testo i modlom oblikovati krugove. Dobijene krugove napuniti filom i preklopiti. Pržiti u dubokoj masnoći.

Empanadu servirati sa tartar sosom. Radi dekoracije dodati ljutu papriku.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs