OSNOVNI RECEPT ZA NAJMEKŠE UŠTIPKE: Testo rastresito i lagano, a uopšte ne upija ulje - može da se jede i sutradan

Uštipci su najlepši podsetnik na zimska jutra. Nema idealnijeg doručka od ovog, jer može da bude i slatki i slani

Recepti
10:49h Autor:
OSNOVNI RECEPT ZA NAJMEKŠE UŠTIPKE: Testo rastresito i lagano, a uopšte ne upija ulje - može da se jede i sutradan
Uštipci, Foto: Shutterstock

Postoji jednostavan trik koji možete da isprobate kako uštipci ne bi upijali mnogo ulja. Napravite ih ovako i ne brinite:

Sastojci:

  • 250 ml kiselog mleka,
  • 4 jaja,
  • 12 kašika belog brašna,
  • 10 g praška za pecivo,
  • 2 dl ulja.

Priprema: Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomešajte ih s kiselim mlekom. Dobro izmešajte pa jajima s kiselim mlekom postepeno, dodajte brašno i to kašiku po kašiku i prašak za pecivo. Ostavite da stoji oko deset minuta i promešajte.

Zagrijte ulje u dubljoj posudi za pečenje ili u tiganju. Ulje mora biti vruće kako se uštipci ne bi "napili" ulja.

Kašikom vadite uštipke i pecite ih dok ne pozlate. U posudi ne sme biti "gužva" kako se ne bi snizila temperatura ulja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs