Recepti sa Stilom

Uskršnji kolačići

Šareno-šareno, volim te šareno!
Recepti
17:58h
Uskršnji kolačići
Uskršnji kolačići, Foto: Shutterstock
  • 100 minuta
  • Srednje teško
  • Za 8 osoba

Sastojci

  • 450g brašna
  • 100g mlevenih badema
  • 150g putera
  • 5 šećera
  • 3 jajeta
  • limun (kora)
  • Cimeta
  • 200g šećera u prahu
  • sok od limuna
  • mlake vode
  • bombonica u boji

Penasto umutite puter sa šećerom i žumancima. Dodajte badem pomešan sa cimetom, rendanu limunovu koru i dobro umućena belanca. Sve promešajte, dodajte brašno i zamesite glatko testo. Od testa napravite poluloptu, uvijte u providnu foliju i ostavite u frižider da odstoji jedan sat. Uzimajte manje delove, pravite kuglice i ređajte u pleh postavljen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečene kuglice ostavite da se ohlade, a zatim ih prelijte mešavinom umućenog šećera u prahu, limunovog soka i vode. Na svaku kuglicu stavite po jednu bombonicu u boji, ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko dva sata, a zatim služite.SavetŽumance možete sačuvati dva-tri dana ako ga stavite u šoljicu za kafu i preko njega nalijete ulje

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs