par kvadrata veća

Kako da mala kuhinja izgleda prostrano: Super praktični trikovi! (FOTO)

Evo još nekoliko saveta kako da "povećate" malu kuhinju

Enterijer
Autor:
Kako da mala kuhinja izgleda prostrano: Super praktični trikovi! (FOTO)
Foto: Profimedia

Za mnoge, kuhinja je najvažnija prostorija u domu, pa je važno da bude prostrana. Nažalost, često to nije slučaj, ali na sreću, nije potrebna magija da bi se kuhinja povećala. Univerzalno pravilo kad su u pitanju sve male prostorije važi i ovde - izbegavajte tamne boje i birajte svetle, najbolje belu jer ona vizuelno širi, pišu Novosti. Osim toga, evo još nekoliko saveta kako da "povećate" malu kuhinju.

Plići delovi - Kad su u pitanju gornji kuhinjski delovi, odavno se koriste oni koji su plići od standarda. Ali, ako vam je kuhinja baš mala, razmislite i da donji budu "mršaviji". Istina, izgubićete na prostoru za odlaganje, ali ćete dobiti prostor da se krećete po kuhinji. Razmislite i o manjem frižideru, pogotovo ako ste mala porodica ili ne kuvate često.

Iskoristite svaki centimetar svog hodnika: Minimalni budžet - velika promena

A post shared by Jo Crompton (@jocrompton_photo) on

Staklo - Kao što se u malim dnevnim sobama preporučuje ogledalo, jer reflektuje svetlost i čini prostoriju većom, tako u kuhinjama treba koristiti što više staklenih površina, bilo na vratima od ormarića ili kuhinjskim uređajima.

A post shared by kathi (@indigo_mint) on

Otvorene police - Verovatno će vas strah da nemate dovoljno prostora za odlaganje naterati da iskoristite svaki mogući ugao za viseći deo, ali odolite tom porivu. Jedan deo rezervišite za nekoliko otvorenih polica koje su savršene za odlaganje stvari koje svakodnevno koristite, a vizuelno će "otvoriti" prostor koji će prodisati. Ne morate da pravite posebne police, dovoljno je da skinete vrata sa ormarića.

Savet plus: Održavajte kuhinju urednom, jer se u malom prostoru svaki nered duplira. Zato sudove odmah odlažite u mašinu i svaku stvar stavljajte na mesto da vas kuhinja ne bi "ugušila".

Čista kuhinja privlači novac u kuću: Saveti koje ne smete da zanemarite!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs