Pogledajte

Iskoristite svaki centimetar svog hodnika: Minimalni budžet - velika promena! (FOTO)

Po hodniku se dom poznaje, česta je uzrečica brojnih esteta koji ulaznim kvadratima pridaju veliku važnost...

Enterijer
15:34h Autor:
Iskoristite svaki centimetar svog hodnika: Minimalni budžet - velika promena! (FOTO)
Foto: Profimedia

Hodnik naime postaje sve češći detalj u stanu s vrlo promišljenim odabirom boja zidova, detalja i nameštaja. Donosimo inovativna rešenja kako na najbolji način iskoristiti često zapostavljeni prostor i poraditi na njegovu prvom utisku...

10 ključnih pravila: Ovako će vaš stan izgledati kao iz časopisa! (FOTO)

Објава коју дели MyDomaine (@mydomaine) дана

1. Ako se odlučite za mirne boje zidova, slobodno se možete poigrati sa podom. Pločice u nekoliko kompatibilnih nijansi osvežiće i razigrati ulaz u dom. Kreativni šareni pod olakšava odabir drugih detalja u hodniku koji mogu biti jednostavnih linija.

Renoviranje stana: Pet dobrih investicija posle kojih će vaš dom izgledati kao nov! (FOTO)

Објава коју дели MyDomaine (@mydomaine) дана

2. Skučeni hodnik čiji izgled uslovljava spušteni plafon možete iskoristiti tako da u njega smestite komodu. Ona u ovom slučaju može biti spremište za male sitnice koje koristite s vremena na vreme. Takva ostava estetski je i koristan detalj, a prostor možete razigrati i bojom zida u pastelnim nijansama koje proširuju male kvadrate.

Spavaća soba: Uz nekoliko trikova, postaće vaš omiljen kutak u stanu! (FOTO)

Објава коју дели MyDomaine (@mydomaine) дана

3. Ulaz udaljen od ostatka stana ima niz prednosti, lako ga možete urediti nezavisno od stila koji birate za ostale prostorije. Zidove možete obojiti u neku hrabriju nijansu, a samo nekoliko detalja poput ogledala, komode, raskošnog lustera ili upečatljive tapete stvoriće pravu oazu u koju ćete ulaziti sa zadovoljstvom.

Emili Ratajkovski otvorila vrata svog doma: Umetnička dela i retro nameštaj! (FOTO)

Објава коју дели MyDomaine (@mydomaine) дана

4. Presovane gipsane ploče ili knauf neizostavan je materijal u uređenju enterijera. Koristi se za gradnju nenosivih pregradnih zidova, što uveliko olakšava iskorišćavanje hodnika koji su u novogradnji ostavljeni da ih se uređuje po želji. Osim zida, pomoću knaufa možete jeftino da napravite korpusni ormar. Stranice takvog ormara čine jeftine ploče, a potrebno je uložiti samo u klizna vrata. Idealno su rešenje za prostrane hodnike koji su pametno iskorišćenii kao skrivena skrovišta za brojne sitnice.

Život u malom stanu: Ključna pravila za više prostora, udobnost i toplinu! (FOTO)

Објава коју дели MyDomaine (@mydomaine) дана

5. Mala kvadratura ulaza u dom ne mora biti neiskorišćena. Odlični su u ovom slučaju elementi izrađeni po meri koji prekrivaju celi zid. Takav element mora da bude iskorišćen do poslednjeg centrimetra i imati malu garderobu, komodu za cipele i ogledalo, a sve to stane u promišljena dva kvadrata. U ovom slučaju najbolje je da se odlučite za belu boju koja će prostor vizualno učiniti većim.

Potpuno promenila bezličnu kuhinju u iznajmljenom stanu: Brzo, lako, bez velikih troškova! (VIDEO)

Објава коју дели MyDomaine (@mydomaine) дана

6. Nepostojeći hodnik iz kog se direktno ulazi u kuhinju ili trpezariju mana je brojnih stanova, ali i za takav prostor postoji niz jeftinih i bezbolnih rešenja. Jedno je obična viseća drvena ploča na koju uz par kvačica i dekorativnim tepihom zamenjujete garderobni ormar. Sitnica na samom ulazu poput stočića može poslužiti za odlaganje sitnica.

Kako da savršeno organizujete odeću: 8 pravila za perfektno uređen plakar! (FOTO)

Објава коју дели MyDomaine (@mydomaine) дана

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs