MAJKA JE 4 MALA SINA OSTAVILA NA ULICI: Prosili su, jeli po kontejnerima, onda se desio nešto NEVEROVATNO, evo kako žive

Njihova priča je bila bolna i teška, a onda se u njihovom životu pojavio bračni par koji je sve promenio

Porodica
17:04h Autor:
MAJKA JE 4 MALA SINA OSTAVILA NA ULICI: Prosili su, jeli po kontejnerima, onda se desio nešto NEVEROVATNO, evo kako žive
Foto: preentscreen/Facebook

U svetu gde se milioni dece nalaze u sirotištima, njihove priče često ostaju neispričane, a budućnost im je neizvesna. Ipak, iz Brazila u Ameriku stiže izvanredna priča o ljubavi, veri i izdržljivosti. To je priča o četiri brata, čiji je život bio i bolan i težak, a oni zanemareni, ali su na kraju pronašli put do tople porodične ljubavi u Portugalu.

Živeli su u sirotištu u Brazilu, ovi četiri brata, od kojih je najstariji jedva imao šest godina, suočili su se sa mukama koje prevazilaze njihove godine. Bez obzira na sve okolnosti, bili su izuzetno zdravi, ali im je nedostajalo obrazovanje i porodična toplina. Za Leandra, najstarijeg, preživljavanje je značilo snalaženje putem prosjačenja na ulicama. U pojedinim momentima nisu imali ni hranu, pa su bili prinuđeni da kopaju po kontejneru da bi se prehranili

Biološka majka ih je napustila usled nemogućnosti da ih finansira, a dečaci su ostali prepušteni ulici

Preokret u životu dečaka

Sudbina se sa njima poigrala, od njihove tužne i nesrećne priče, nastala je prava idilična bajka. Kada su Brendon i Dženifer Prat odlučili da usvoje dečeke. Između izazova snalaženja u zdravstvenom sistemu strane zemlje, Brendon i Dženifer su se našli u nezahvalnoj situaciji. Nisu mogli da komuniciraju sa lekarima zbog jezičkih barijera.

Dženifer se seća stalnog straha da će njena živahna deca otići u različitim pravcima, i da će biti usvojena u različitim stranama sveta jer oni nisu uspevali da imreše životno pitanje. Dve meseca je ova porodica prolazila pakao, da bi došla do cilja.

Uskoro se pojavio tračak nade. Kreativnošću i strpljenjem, usavršili su svoje veštine komunikacije, posežući za igrama pantomime i improvizovanim portugalskim kako bi prevazišli jezičku barijeru.

Pokušavali su sa igrama kao što su pantomima i improvizovanim portugalskim jezikom kako bi prevazišli problem sa sporazumevanjem. Iako su se u početku suočavali sa teškoćama, počeli su da primećuju male znakove napretka i pozitivnih promena tokom zajedničkih aktivnosti.

Kada su dobili papire za usvajanje, vize i pasoše, porodica Prat je odlučila da provede nedelju dana istražujući živopisni grad Rio de Žaneiro. Dok su se divili prometnim ulicama i poznatim znamenitostima, nisu mogli da ignorišu očiglednu razliku između prošlosti njihove dece i brzog tempa života u gradu. Postalo je jasno koliko su dečaci bili neupućeni u moderni svet.

Porodica je bila iznenađena reakcijom svoje dece na svakodnevne stvari koje mnogi uzimaju zdravo za gotovo. Od čuda nad automatskim vratima koja se otvaraju kad im se približe, do oduševljenja sušilicama za ruke u javnim toaletima, svaki susret sa modernom tehnologijom ih je podsećao na svet koji su napustili. Gledanje aviona izbliza izazivalo je divljenje i čuđenje.

Njihova budućnost sada je svetla i prepuna mogućnosti. Vraćanje u Portugal označilo je početak novog perioda punog radosti i prilagođavanja. Od prvog susreta sa snegom do prvih koraka u američkim školama, svako iskustvo je bilo novo i uzbudljivo.

Danas, dok Leandro, Kristijano, Enzo i Vilijam pokušavaju da se naviknu na svoj novi život, njihovo putovanje služi kao inspiracija i nada. Svaki dan, prihvataju svoju ulogu kao sinovi, braća i deo ljubavne porodice. Dok uče kako da se snađu u svojoj dvostruko različitoj kulturi, nose sa sobom obećanje bolje budućnosti punom mogućnosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs