ODREKLA SE SESTRE ZBOG POSTUPKA NJENOG MUŽA KOJI JE DO SRŽI POVREDIO: Čuveni otac do smrti 1 stvar nije mogao da oprosti

Kristina Kovač je sve šokirala kada se odrekla sestre 2014. godine i od tada njihov odnos ne prestaje da intrigira javnost.

Porodica
15:02h Autor:
ODREKLA SE SESTRE ZBOG POSTUPKA NJENOG MUŽA KOJI JE DO SRŽI POVREDIO: Čuveni otac do smrti 1 stvar nije mogao da oprosti
Kristina i Aleksandra Kovač, Foto: ATA Images

Ćerke čuvenog Kornelija Kovača, Aleksanda i Kristina, od oca su nasledile neveorvatan talenat za muziku, te obe sjajno pevaju, ali i kao autorke stvaraju pesme koje postaju vanremenski hitovi. Zajedno su se upustile u muzičke vode, te uvele brojne novitete na estradi, a onda je sve frapiralo kada su se pre skoro deceniju potpuno udaljine jedna od druge, navodeći da njihova razmišljanja nikako nisu ista.

Aleksandra i dve godine mlađa Kristina provele su detinjstvo u Beogradu, a već 1987. godine sestre su započele muzičku karijeru. Njihov bend "K2" se, uprkos velikoj popularnosti, ugasio 1998. godine, jer je Aleksandra poželela da nastavi da gradi karijeru, a Kristina se posvetila suprugu, ćerki i porodici. U jednom od retkih intervjua priznala je da je smrt majke Spomenke bio jedan od najtežih trenutaka u životu.

Iako je njihov otac jedna od najvažnijih i najcenjenijih figura u muzičkom sveti na ovim prostorima i majka Spomenka je bila vrlo darovita umetnica, te je svojim ćerkama, ali i drugim izvođačima napisala brojne hitove.

Aleksandra je dugi niz godina u vezi sa Romanom Goršekom, zajedno uspešno vode Produkcijsku kuću „RA Production“ i školu pevanja „Beogradski glas“. Zajedno su pisali pesme za sebe i za druge, te komponovali muziku za predstave, filmove, serije i reklame.

Sa druge strane, Kristina Kovač sa ćerkom i suprugom živi u Švedskoj, promenivši profesiju iz korena.

Iako porodica Kovač nikada nije bila deo skandala, Kristina je sve iznenadila objavom na svom "Fejsbuk" profilu 2014. godine. Naime, ona je javno odrekla sestre, a njena ispovest je mnoge ostavila bez teksta.

– To što je izrečeno od strane partnera moje rođene sestre bilo je skandalozno i neprijatno za čitanje. Prvi put me je javno pljuvao kada je Nina pevala pesmu “Čaroban” na takmičenju za našeg predstavnika na Evrosongu, a pevala je i Aleksandra svoju numeru “Idemo dalje”. Neću ulaziti u sitne detalje, ali oni koji me znaju svesni su tuge i problema koji su već godinama vezani za moj odnos sa nekada najbližom sestrom na svetu – napisala je tada Kristina i dodala:

- Koga i kakvog voli, to je njena stvar. Šta će sve za njega da učini, takođe. Ali činjenica da njen životni partner javno pljuje i maže g**nima njenu rođenu sestru spada u njen odnos prema meni - istakla je Kristina, objasnivši da je svađa izbila oko hora Hardkorus, kad ju je Goršek napao, a starija sestra je nije odbranila.

- Ja znam da joj se ne sviđam. Ne sviđa joj se što sam rodila dete i zapustila talenat i karijeru. Prvo joj se nije svidelo što sam se udala, a onda što sam se razvela. Što sam se ugojila... Moje dete otkako se rodilo, pet godina skoro da nije imalo tetku, pa je onda šest meseci imalo, pa je, koliko vidim, poslednjih dana skoro nema... - istakla je Kristina.

Kristina Kovač
foto: Facebook / Kristina Kovac

Iako je obelodanila mnoge stvari iz njihovog odnosa, razlaz sa sestrom joj je mnogo teško pao.

- Oni koji me dobro poznaju su vrlo svesni tuge s kojom proživljavam sve probleme koje već godinama ima moj odnos sa Aleksandrom, nekada davno, najbližom sestrom i osobom na svetu. Ja sam najbližu sestru izgubila pre 20 godina. Aleksandra je mene izgubila danas - zaključila je pre 10 godina.

Aleksandra se saopštenjem obratila medijima koji su svakodnevno spekulisali o svađi u porodici Kovač. Ona je tom prilikom istakla da je sve navedeno neistina, uputivši zvinjenje svom partneru Romanu i njegovoj porodici.

– Moja sestra Kristina i ja smo našu poslovnu saradnju prekinule davne 1998. godine, nakon izdavanja dva K2 albuma u Srbiji, kojom smo postavile nove muzičke standarde u ovoj zemlji. Posle toga naši putevi se razilaze, kako poslovno, tako i privatno. Tokom godina smo se razvijale kao pojedinci koji imaju potpuno različita interesovanja, nazore i ambicije, i retko smo bile u kontaktu, baš iz tih razloga. Moja sestra Kristina vodi svoj život, odrasla je osoba, odgovorna za svoje akcije i reči. Volim je i uvek ću je voleti, ali nas dve odavno ne razmišljamo, živimo i komuniciramo na isti način, i molim medije da to od sada pa nadalje uvaže - bila je jasna Aleksandra, a 2015. za "Telegraf" je na pitanje da li bi se pomirila sa sestrom odgovorila:

- Nismo se čule, ali bih jako volela. Ona je moja sestra i volim je najviše na svetu.

Kristina Kovač, Aleksandra Kovač
foto: ATA Images

Kornelije Kovač je izbegavao da daje izjave na tu temu, a jednom prilikom je kratko rekao da Kristini ne može da oprosti što je „prljav veš“ njihove porodice iznosila u javnost. Poznato je da je pokojni muzičar nastavio poslovne poduhvate sa starijom ćerkom Aleksandrom.

Međutim, nakon dugo vremena Kristina je 2020. pohvailia Aleksandrin rad i njen projekat na kojem je tada radila.

- Ne znam gde je bila do sad, ali evo je u punom sjaju. Napokon, iskrena, ogoljena, bez grča pretenzije i skrivanja, ona koja u meni tinja i živi, moja Maka, med i mleko. Ne ulazim u detalje teksta, ali napokon sve deluje istinito. To je njena istina i to se oseća. Podseća na najbolje dane Kejt Buš malo...baš mi se sviđa - počela je Kristina na Fejsbuku i nastavila:

1 / 7 Foto: ATA Images

- I mnogo, mnogo me je potreslo, jer je probudilo to užasno, iskonsko nedostajanje koja nikad nije ni otišlo. Ove suze i ovaj jecaj koji me celu istresao naopačke, ugasilo je moje predivno, saosećajno, pametno, pošteno i dobro dete...izrašće u predivnu ženu - nastavila je ona, te na kraju dodala i da je Aleksandra lepa, te se mnogi nadaju da će odnos među sestrama poboljšao i da će pronaći pravi put ka pomirenju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs