OPRI VINFRI JE U 50-oj GODINI 1 SAVET PROMENIO ŽIVOT: Kamo sreće da sve žene u tim godinama usvoje ovo zlatno pravilo

Kada prepozna znake starenja, svaka žena je pomalo u panici, ali bi trebala da usvoji ovaj savet

Lepi & Zdravi
Autor:
OPRI VINFRI JE U 50-oj GODINI 1 SAVET PROMENIO ŽIVOT: Kamo sreće da sve žene u tim godinama usvoje ovo zlatno pravilo
Foto: Profimedia

Suočavanje sa procesom starenja predstavlja izazov za mnoge, najčešće zbog očekivanja društva da zauvek ostanemo mladi. Opra Vinfri, voditeljka i motivaciona govornica, često ističe koliko je starenje divan proces u kojem se još bolje upoznajemo sa sobom, otkrivamo nove slobode i lepote života.

Opra Vinfri
foto: Jeffrey Mayer/MPI / Capital pictures / Profimedia

Kada se ona suočavala sa starenjem i ulazila u srednje godine, dobila je važan savet od američke aktivistkinje Maje Anđelou.

"Kad sam napunila 50 godina, moja draga prijateljica Maja Anđelou je još bila živa i rekla mi je: "Dušo, u pedesetima ćeš biti sve što si želela biti, možeš činiti šta god si oduvek želela. To je to. Ulazi. Zašto još nisi tu?"

Opra Vinfri
foto: Reuters / Mario Anzuoni

Opra Vinfri je više puta isticala kako nam novo životno doba može učiniti život boljim.

"Živimo u kulturi u kojoj je sve protiv starenja, svaki proizvod je proizvod protiv starenja, sve što biste trebali jesti je protiv starenja... Mislim da svi postajemo bolji s godinama, a kultura je postavljena da nam kaže kako je to pogrešno." - objasnila je voditeljka.

Opra Vinfri
foto: Profimedia

Dodala je i sledeće važne savete :

"Svaka godina treba da nas naučiti nečemu vrednom, hoćete li usvojiti lekciju zavisi od vas. Svaka godina vas približava vašem pravom, isceljenom Ja. Ja to slavim i poštujem. I zahvalna sam za svako doba svog života iz kog sam naučila neku lekciju."

Zato, sledeći put kada pomislite na starenje, bore i promene u srednjim godinama, podsetite se da je ovo možda jedno od najlepših poglavlja na putovanju koje se zove život. I posmatrajte ga s puno zahvalnosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs