DOK ZA NJU PRIČAJU DA JE RASISTA, ONA SA OSMEHOM DOČEKUJE GOSTE: Nova biografija ocrnila buduću kraljicu Engleske

Procureo rasistički skandal sa britanskog kraljevskog dvora, sporna je boja kože sina Harija i Megan.

Celebrities
Autor:
DOK ZA NJU PRIČAJU DA JE RASISTA, ONA SA OSMEHOM DOČEKUJE GOSTE: Nova biografija ocrnila buduću kraljicu Engleske
Rasistički skandal britanske kraljevske porodice, Foto: Profimedia

U Holandiji je povučena knjiga 'Endgame' nakon što su se u njoj pojavila imena dvoje ljudi s britanskog kraljevskog dvora koji su izrazili zabrinutost oko boje kože jednog člana kraljevske porodice.

U najnovijoj epizodi emisije 'Piers Morgan Uncensored' otkrivena su imena dvoje članova kraljevske porodice koji su navodno bili 'zabrinuti' povodom boje kože sina princa Harrija (39) i Megan Markle (42), Arčija, a koja su slučajno spomenuta u holandskoj kopiji biografije Omida Scobieja 'Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy‘s Fight for Survival'.

Kraljevska porodica
foto: Reuters / Chris Radburn

Prema navodima Pirsa Morgana to dvoje su bili kralj Čarls III. (75) i princeza Kejt Midlton (41).

Poslednjem izdanje knjige koja se bavi stanjem britanske monarhije nakon smrti kraljice Elizabete II. u septembru 2022., Skobe zbog zakona o kleveti ne imenuje članove porodice za koje se tvrdi da su dovodili u pitanje Arčijevu boju kože.

Kejt Midlton
foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Morgan je pojasnio svojim gledaocima da, iako ne 'veruje da je iko iz kraljevske porodice ikada dao bilo kakve rasističke komentare', smatra da njegovi sugrađani imaju pravo da znaju informacije u koje je samo nekolicina čitatalaca iz druge zemlje greškom upućena.

"Iskreno govoreći, ako Holanđani koji zalutaju u knjižaru mogu da kupe knjigu i vide ova imena, onda i vi - Britanci, koji finansirate britansku kraljevsku porodicu, takođe imate pravo da znate", poručio im je voditelj.

Pirs Morgan
foto: Profimedia

Strani mediji prenose kako ne mogu sa sigurnošću potvrditi imena koja su slučajno otkrivena. Izdavačka kuća Ksander objavila je kako je dobila zahtev od SAD-a da obustave prodaju knjige.

"Došlo je do greške u holandskom prevodu i trenutno radimo na korekciji", dodao je izdavač.

Još uvek nije poznato kada će se knjiga pojaviti na policama knjižara, a autor Skobi je rekao da je "besan" povodom toga i da je "uznemiren" tim navodima, piše Daily Mail.

Princ Čarls
foto: Profimedia

"Nikada nisam objavio ili napisao njihova imena u knjizi", rekao je on u intervjuu na britanskoj televiziji.

Inače, Megan je prvi put iznela ovu tvrdnju tokom svog intervjua sa Oprom Vinfri u martu 2021.

Bivša glumica nije želela da otkriva ko je vodio navodne sporne razgovore, ali je tvrdila da se o potencijalnoj boji Arčijeve kože vodilo nekoliko diskusija. I sam princ Hariodbio je odbio da detaljnije obrazloži ovakve navode.

"Nikada neću otkriti te navode, ali je u to je vreme bilo neprijatno. Bio sam malo šokiran" - rekao je tada, prenosi 24sata.hr

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs