NEVEROVATNO

KRALJ ČARLS III NA VRLO OKRUTAN NAČIN SAZNAO JE DA MU MAJKA UMIRE: "Primio je poziv, a onda je zavladala tišina..."

Način na koji je kralj Čarls III saznao da kraljica Elizabeta umire je bio krajnje nekorektan!

Porodica
23:01h Autor:
KRALJ ČARLS III NA VRLO OKRUTAN NAČIN SAZNAO JE DA MU MAJKA UMIRE: "Primio je poziv, a onda je zavladala tišina..."
Kako je kralj Čarls saznao da kraljica Elizabeta umire?, Foto: Profimedia

Vest da je kraljica Elizabeta II prvo u kritičnom stanju, a potom da je i preminula mirno u dvorcu Balmoral 8. septembra je ekslodirala kao bomba u celom svetu! Od tog momenta ne prestaje da se priča i piše o britanskom monarhu sa najdužim stažom, čija je vladavina obeležila jednu epohu. Ali, način na koji je kralj Čarl III saznao da mu majka umire je sve šokirala.

Naime, vrlo okrutno je bilo da gotovo iz medija sazna da je kraljica veoma loše, te da je veoma neuzvesno da li će dočekati noć.

Kralj Čarls III
foto: Profimedia

Telefonski poziv za kralja Čarlsa III stigao je u 12:30h, otprilike u isto vreme kad je i objavljena vest o tome da je Elizabetino zdravlje u kritičnom stanju, a onda je zavladala tišina.

Kako je opisao kraljevski dopisnik za Newsweek, Džek Rojston, Kamila se taman spremala za intervju, a onda su kraljica supruga i novinarka čule korake na hodniku. Samo nekoliko minuta posle toga Čarls je sa svojom ženom već bio helikopteru, uputivši se odmah ka Balmoralu.

Kralj Čarls III, Princ Hari, Princ Vilijam
foto: Profimedia

- Čarls je preuzeo poziv, a onda je sve utihnulo. Rečeno je svima da budu tihi. Sedeće što se dogodilo je to da su se on i Kamila ukrcali u helikopter. To se dogodilo oko 12:30, otprilike u vreme kad je svima rečeno. Nisu pričekali i dali Čarlsu sat ili dva da se snađe - istakao je kraljevski dopisnik.

Nakon što su saznali da je kraljici loše, svi su prinčevi požurili k majci i baki, ali samo su Čarls i princeza Ana uspeli da se oproste od nje, budući da su već bili u Škotskoj.

Detalje sa današnje sahrane kraljice Elizabete II pogledajte u galeriji ispod:

1 / 13 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs