DOBRO SE KOMBINUJU I UZ TRENERKU I UZ ELEGANTNU ODEĆU: Čizme koje svaka dama treba da ima u ormaru naredna 3 meseca

Udobne i tople, nazivaju ih još i čizme za sneg, ovog decembra biće najpopularnije

Moda
10:12h Autor:
DOBRO SE KOMBINUJU I UZ TRENERKU I UZ ELEGANTNU ODEĆU: Čizme koje svaka dama treba da ima u ormaru naredna 3 meseca
Čizme, Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Moon boots" model čizama nije popularan samo zbog trenda. Nudi ne samo toplinu već i praktičnost tokom zimskih meseci. Moda za preveliku odeću i obuću dominira poslednjim sezonama, a jedan od neizostavnih modela čizama u tom stilu su popularne sneg čizme koje vam omogućavaju bezbrižno provedene zimske mesece.

moon boots
foto: Shutterstock

Neobične čizme, poznate kao moon boots, postale su poznate početkom sedamdesetih godina prošlog veka kao deo opreme za skijanje. Ovaj stil čizama nije samo trend, već i izuzetno praktičan izbor, pružajući toplinu i sigurnost tokom zimske sezone. Iako ih je popularizovao određeni brend, danas mnoge modne marke imaju svoje verzije ovog modela.

Hajdi Klum
foto: LAGOSSIPTV/BUZZIPPER / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Šta predstavljaju moon boots?

Moon boots, ili čizme za sneg poznate po tom nazivu, prvi put su stvorene početkom sedamdesetih godina prošlog veka kao deo opreme za skijanje. Tehničkih inovacija i dizajna ovih čizama preuzela je italijanska kompanija Tecnica Group iz Đavere del Montela. Njihovo ime dolazi od inspiracije astronautskom obućom.

moon boots
foto: Shutterstock

Specifično, ideja za moon boots proizašla je iz obuće koju su astronauti misije Apolo 11 nosili tokom svog sletanja na Mesec 1969. godine. Ova čizma je postala ikona nakon fotografije sa Meseca, posebno nakon "malog koraka za čoveka, a velikog za čovečanstvo" Neila Armstronga. Od tada, moon boots su periodično postajale modni hit, a početkom 2000-ih doživele su renesansu zahvaljujući retrofuturističkoj modi, čineći ih primetnim trendom svake zimske sezone.

Kako kombinovati moon boots?

Uglavnom se ove čizme kombinuju s prošivenim i punjenim kratkim jaknama, a što se tiče donjeg dela odeće, najbolje izgledaju uz usko – helanke i skinny farmerke.

Čizme
foto: Felipe Ramales / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Popularne su kombinacije moon boots obuće s mini-suknjama i pletenim kratkim haljinama uz nezaobilazne tople hulahopke.

Međutim, one i na sportsku odeću poput trenerke idu savršeno. Tako da, koju god kombinaciju da izaberete, nećete pogrešiti.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs