DAME SA STILOM U 50-IM SE PRIDRŽAVAJU 10 PRAVILA: Lepo sređena žena nikada ne krši ove modne zapovesti

Ako želite bezvremeni stil u 50-im godinama, razmotrite ovih 10 pravila koji nikada ne izlaze iz mode

Moda
14:34h Autor:
DAME SA STILOM U 50-IM SE PRIDRŽAVAJU 10 PRAVILA: Lepo sređena žena nikada ne krši ove modne zapovesti
Kris Džener, Foto: ACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Za dame u 50-im godinama, ključno je da pronađu pravu ravnotežu između elegantnog stila i suptilnih modnih detalja koji će naglasiti njihovu unikatnos.

Evo nekoliko saveta o modnim detaljima koji mogu doprineti mlađem i atraktivnijem izgledu:

Jednostavni komadi nakita:

Umesto pretrpanog nakita, birajte jednostavne komade poput elegantnih ogrlica, manjih naušnica ili decentnih narukvica. Minimalistički nakit može naglasiti vašu sofisticiranost, ali da ne bude napadno.

žena, dama, devojka
foto: Shutterstock

Kvalitetne torbe:

Kvalitetna torba može dodati sofisticiranost i izgledati moderno. Birajte neutralne boje ili jednostavnu i klasičnu koja se lako uklapa u različite modne kombinacije.

Torba
foto: Shutterstock

Neutralni tonovi:

Kada birate odeću, birajte rađe neutralne tonove poput bele, bež, sive i crne. Ovi tonovi su klasični, ali i moderni, te stvaraju elegantan izgled.

moda
foto: Profimedia

Statement cipele:

Umesto da se fokusirate na specijalne komade odeće, poželjno je da oni budu jednostavniji. Ono što je autentično i što će dati "mladoliku" notu vašem stajlingu, jesu cipele u boji, s interesantnim detaljima. To je ono kada cipele “ukradu šou”!

Moda, Bež, Crveno, Cipele, Torbica, Stil, Odelo, Kaput, Pantalone
foto: Shutterstock

Kvalitetan materijal odeće:

Kvalitetne tkanine poput svile, kašmira ili pamuka ne samo da pružaju udobnost, već i dodaju sofisticiranost vašem izgledu. Izbegavajte previše sjajne materijale i birajte one koji laskaju vašem tipu figure.

moda, Stajling, jesenji stajling, odelo, beli sako, beretka
foto: Shuterstock

Šeširi i šeširići:

Elegantan šešir može dodati sofisticiranost i zaštititi od sunca, ali i od hladnoće. Birajte klasične oblike koji će se lako uklopiti s vašim stilom. Šešir odaje utisak otmenosti.

Moda, Žena, Četrdesete, Pedesete, Osmeh, Sreća, Jesen, Proleće, Šešir, Belo, Beli sako, Srećna žena
foto: Shutterstock

Suptilni detalji:

Ako volite detalje na odeći, birajte suptilne i elegantne. Cvetni detalji ili pruge mogu biti sjajan izbor. Takođe, autentičan kaiš, beretka ili neki broš, ali pazite da ne preterate i zadržite balans.

Moda, Sako, Torbica, Kaiš
foto: Profimedia

Kvalitetna odeća s dobrim krojem:

Kvalitetna odeća s pravim krojem može činiti čuda. Birajte komade koji prate linije vašeg tela, sakrićete nedostatke, a istaći ono što treba da dođe do izražaja.

odelo, Viktorija Bekam
foto: Profimedia

Sunčanje naočare:

Kvalitetne naočare ne samo da pružaju zaštitu od sunca, već mogu dodati i dozu stila. Odaberite oblik koji laska obliku vašeg lica i boje koje se uklapaju s vašim tonom kože.

Street Style, naočare, Stil, Moda, Italijanka
foto: Profimedia

Samopouzdanje:

Najvažniji modni detalj koji možete nositi je samopouzdanje. Bez obzira na odabrane komade, ako se osećate dobro u svom izgledu, to će se odražavati na vašu pojavu i činiti vas privlačnijom i mlađom.

Starija žena, Osmeh, Žena, Kafa, Dama, Gospođa, Cveće, Odmor, Bele rade, Čaj, Čajnik
foto: Shutterstock

Pametan izbor modnih detalja može učiniti da se dame preko 50 godina osećaju i izgledaju sjajno, istovremeno da zadrže autentičnost.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs