3 MODNE GREŠKE KOJE ŽENA U 50-IM NE TREBA SEBI DA DOPUSTI: Stilistkinja objasnila da izgledamo otmeno kada ih izbegnemo

Veruje se da 3 greške žena preko 50 godina sebi nikako ne treba da dopusti, a ako ih izbegne izgledaće mladoliko i prefinjeno

Moda
11:16h Autor:
3 MODNE GREŠKE KOJE ŽENA U 50-IM NE TREBA SEBI DA DOPUSTI: Stilistkinja objasnila da izgledamo otmeno kada ih izbegnemo
Moda u 50-im, Foto: preentscreen/Instagram

Dama koja je napunila 50 godina trebalo bi da unese u svoj ormar malo elegantniju garderobu.

Ulazak u 50-e je važna tačka u životu, uključujući i modu.

Mnoge dame prestanu da brinu o tome šta će obući i nose samo ono što je udobno, dok druge žele po svaku cenu da zadrže mladolikost, noseći garderobu namenjenu tinejdžerkama. Ni jedan ni drugi pristup nisu idealni. Stručnjak za stil Naz Mer ističe kojih pravila se treba pridržavati.

Izbegavajte suviše kratke suknje

Koliko god da je žena u dobroj formi, suknja koja je prekratka izgleda neprikladno ako imate preko šezdeset godina.

Takva odeća deluje kao da ne prihvatate svoje godine, ali to neće dati željeni rezultat. Za zrele žene, suknje srednje dužine su idealne.

Budite oprezne sa životinjskim printom

Nošenjem ovakvog uzorka, rizikujete da izgledate zastarelo. S godinama postaje teže odvojiti se od omiljene garderobe koja više nije u trendu.

Mnoge dame to opravdavaju time da se trendovi vraćaju, ali istina je da ono što je nekada bilo moderno, više nije u modi.

"Bakine" cipele

Još jedna česta greška koju prave dame starije od 50 godina je nošenje cipela koje izgledaju kao da su pozajmljene od bake.

One smatraju da je udobnost najvažnija. Ipak, to nije najbolji izbor. Vaš celokupan izgled može biti narušen okruglim cipelama sa đonom od plute. Potražite udobne i elegantne čizme, patike i mokasinke sa manje detalja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs