lou dilon

MNOGI KAŽU DA JE ĆERKA POKOJNE DŽEJN BIRKIN I VIŠE KUL OD NJE: Svojim STILOM se uvek izdvaja iz mase, a ovo je njen TRIK

Ona je ćerka nedavno preminule francuske ikone Džejn Birkin i polusestra Šarlote Gejnzur, poznate glumice.

Moda
Autor:
MNOGI KAŽU DA JE ĆERKA POKOJNE DŽEJN BIRKIN I VIŠE KUL OD NJE: Svojim STILOM se uvek izdvaja iz mase, a ovo je njen TRIK
Džejn Birki i Lu Dilon, Foto: Briquet-Guibbaud-Nebinger-Orban/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Divlje dete sa ozbiljnim pedigreom, ćerka nedavno preminule Džejn Birkin i reditelja Žaka Dilona, a već gugi niz godina uživa status autentične buntovničke figure kako u modnoj, tako i u muzičkoj i filmskoj industriji.

Ova četrdesetogodišnja žena je sinonim za stil, a taj status je više puta potvrdila ističući se kao muza Alesandra Mitčela, doskorašnjeg kreativnog direktora Gučija, čije je bila i zaštitno lice.

Lou Dilon
foto: JM HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia

Rođena u umetničkoj porodici, odabrala je utabanu stazu za razvoj svojih talenata na polju muzike, mode i filma, kao i njena pokojna majka i ikona stila - Džejn Birkin.

Modnu karijeru je započela veoma mlada i pamtimo je po angažmanima francuskih brendova poput Živanšija, Sen Lorena i Kloi. Izgradila je imidž boemske rok princeze koja zaobilazi trendove i svojim stilom inspiriše već godinama kako modni tako i običan svet.

LAURENT VU/JP PARIENTE / Sipa Press / Profimedia
foto: Lou Doilon

Razbarušenom kosom, vintidž komadima koje pronalazi po buvljacima i sekndhend radnjama, često je možemo videti u muškim bajker čizmama ili kaubojkama u kojima šalje jasnu poruku da se nije previše trudila oko svog izgleda i da je prirodni izgled i stav dominantan u njenoj estetici.

1 / 5 Foto: Marechal Aurore / Abaca Press / Profimedia

Lou Dilon je mama dva dečaka. Stariji sin koji je već zagazio u svoje dvadesete je često njen pratilac na crvenom tepihu i u prvom redu značajnih modnih revija. A prošle godine je rodila još jednog dečaka. Ni u trudnoći, njena muzička karijera nije stagnirala, a svoju mnogobrojnu publiku oduševljava specifičnom promuklom bojom glasa i umetničkim tekstovima.

Ako bismo morali da je stavimo pod jedinstvenu etiketu, Lou bi bila rok star boginja, buntovnica protiv masovnih trendova, lošeg ukusa i plastificiranih ženskih „ideala“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs