MODNO PRAVILO "SENDVIČ": Jedan od najjednostavnijih trikova da se bez previše muke i razmišljanja obučete besprekorno

Ovaj mali trik kombinovanja garderoba će vam pomoći da svaka vaša kombinacija bude dobro stilizovana.

Moda
Autor:
MODNO PRAVILO "SENDVIČ": Jedan od najjednostavnijih trikova da se bez previše muke i razmišljanja obučete besprekorno
Modni trik "sendvič" ., Foto: Shutterstock

Od malih nogu nas uče da ovo sa ovim ide, ovo sa ovim ne ide i tako redom, da postoje prave i pogrešne stvari koje se mogu nositi i ne smeju kombinovati. Trenutno stanje unutar modne industrije nalaže negodovanje svih do sada postavljenih pravila stilizovanja.

Od kombinovanja crne i teget, preko istovremenog nošenja crvene i roze, pa sve do mešanja vizuelnih ideologija – ove modne zločine smo odavno počinili.

Ipak, nešto nam govori da je nemoguće živeti u apsolutno anarhičnom modnom svetu, te da neka osnovna načela zaista treba primeniti. Najvažnija se svakako odnose na pažljiv odabir odgovarajućih silueta, kao i promišljeno stilizovanje oversized komada.

Takođe, Tik Tok nas je nedavno podsetio na jedan od najjednostavnijih trikova koji zaista svaku kombinaciju čini stylish – a to je sandwich rule.

Šta je sandwich rule i kako nam pomaže prilikom stilizovanja?

Odgovor je vrlo jednostavan. Zamislite jedan običan sendvič sa dve zemičke i sve će vam biti jasno. Kada bismo svaki autfit podelili na tri dela, gornji, srednji i donji, pravilo bi glasilo ovako – gornji i donji deo su uvek u istim tonovima, a srednji deo je tu da „razbije“ monohromatske težnje. Nešto poput pravila o koordinirajućim cipelama i torbama, samo što ovoga puta govorimo o main komadima, umesto o aksesoarima.

A kako modni dodaci mogu da nam pomognu?

Možda nije najvažnija tačka sandwich rule zakona stilizovanja, ali jeste ključni amandman. U ovom kontekstu ćemo recimo i jakne da posmatramo kao modne detalje.

Shodno tome, modifikovano pravilo sendviča bi glasilo ovako – ukoliko se odlučite za crnu obuću, koja predstavlja donji deo kombinacije, i belu majicu, koja predstavlja gornji deo kombinacije, crna jakna rešava svaki problem. Takođe, ukoliko je vaš izabrani komad haljina, a jednobojni autfit nije opcija, vraćamo se onom pravilu uparivanju cipela i torbi.

Ovakva pravila nam omogućavaju da svaki stajling dobije svoju priču i svojevrsni upgrade.

Veoma je važno da prepoznamo razliku između stilskih trikova i stilskih pravila. Trikovima, poput nošenja kupaćeg kostima preko majice, koristimo se samo onda kada smo utvrdili gradivo i načili osnovne principe stilizovanja, prenosi Journal.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs