Mislila je da nikada neće otkriti sreću

Dokazao da je stvarno voli: Žena zbog dijagnoze bila ubeđena da će je muž napustiti!

Draga, uvek smo znali da je tvoj um nešto posebno, poručio je suprug spisateljici nakon što joj je dijagnostikovan autizam
Ljubav i zavođenje
02:36h Autor:
Dokazao da je stvarno voli: Žena zbog dijagnoze bila ubeđena da će je muž napustiti!
Foto: Ilustracija: Shutterstock

Nakon što joj je dijagnostikovan autizam, spisateljica Sara Lien Prajd strahovala je da će njen život s ovim složenim neurobiološkim poremećajem da utiče na odnos sa suprugom. Nije mogla ni da sanja da će ih to zapravo još više zbližiti. Sara je mužu napisala dirljivo pismo u kojem mu je otkrila koliko mu je zahvalna što joj je pružio život o kakvom nije ni sanjala.

Zbog autizma je Sari otežana komunikacija s okolinom, "rob" je rutine, teško pokazuje osećanja, a najteže joj je padalo što takvu mora da je gleda njen suprug. Ali, njihova ljubav pobedila je predrasude i dokazala da i osobe s neurološkim poremećajima mogu da imaju lep i srećan život - i da budu voljene. Pročitajte pismo, objavljeno na portalu The Mighty, koje je Sara napisala mužu koji zaista zaslužuje naklon.

Uklonila strije, celulit i bore zbog muža: Ovakvu njegovu reakciju nije očekivala! (FOTO)

"Pre tebe znala sam u svojoj srži da nikad neću biti prikladna za konvencionalnu ljubavnu vezu. Kako bi žena, koja postoji najviše u svom vlastitom unutrašnjem svetu, tako strogo kontrolisanom, mogla da deli život s drugom osobom – "dok nas smrt ne rastavi", ništa manje? Svaki pokušaj da budem normalna je nesrećno propao. Previše sam komplikovana, previše određena, previše cerebralna. Previše sam u svakom pogledu. Ali čini se da to tebi uopšte ne smeta.

Kada smo doznali da je moja dijagnoza autizam bila sam iznenađena (ali s druge strane i ne) i bojala sam se da će to da promeni naš odnos, a ti si se nasmejao i rekao: "Draga, uvek smo znali da je tvoj um nešto posebno". Osetila sam olakšanje jer sam znala da to misliš u najboljem mogućem smislu.

Hvala ti što si me razuverio da sa mnom nešto nije u redu. Hvala ti što me voliš sa čvrstim zagrljajima i direktnim rečima i s jutarnjom kafom s jednom savršenom kašičicom cimeta. Hvala ti što svaki put parkiraš na istom mestu ispred supermarketa, iako ti to nije uvek zgodno. Hvala ti što koncentrisano slušaš moje monologe o vilin konjicima.

Posumnjala da je muž vara: Preljubnici nikada neće zaboraviti njenu ljutu osvetu!

Kada sam se grčevito uhvatila za tebe na ulici punoj ljudi i iznenada stala jer sam osetila teskobu, rekao si: "Draga, držim te" i nežno me okrenuo na drugu stranu, daleko od ulice, držeći me toliko blizu sebi kao da sam produžetak tvog tela. Hvala ti što se brineš za mene kada ne znam kako da se brinem za samu sebe. Hvala ti što me nežno ljuljaš u svom zagrljaju dok čekamo u dugom redu u prodavnici. Hvala ti što me podsetiš da jedem, pijem vodu i odem napolje na svež vazduh. Hvala ti što me podsetiš na naše planove za vikend – bez obzira koliko sam te puta to već pitala.

Kada sam se ljutila na samu sebe jer se borim s tim da razumem kako da budem romantična, pažljiva i brižna, kakve su druge žene, rekao si: "Draga, ne moramo da volimo jedno drugo na isti način". Plakala sam, preplavljena slatkim bolom u grudima, nemoćna da nađem reči da ti kažem da je način na koji ti mene voliš baš pravi i da je više nego što sam se ikada usudila da sanjam.

Otopiće vam srce: Mačka se ne odvaja od autistične devojčice (FOTO)

Hvala ti što od mene nisi tražio da se pravim da sam nešto drugo. Hvala ti što ne shvataš lično kada te pogledam ravnodušno i pitam zašto je šala koju si upravo izgovorio smešna. Hvala ti što gledaš sumoran strani film s titlovima kada bi možda radije gledao poslednji blokbaster.

Kada sam se sklupčala u udubljeno mesto na tvojim grudima koje je baš moje veličine i oblika, ti si me obavio svojim rukama i šapnuo mi u kosu: "Ljubljena, volim te". Ja sam ti rekla to isto, ali mislim da nisi shvatio da sam pod time mislila da sam u tvom srcu pronašla svoje sigurno i mirno mesto – moje najsrećnije mesto ispunjeno nadom. I moj unutrašnji svet nije više samo moj. Sada je i tvoj".

Videla bivšeg za kojeg je trebalo da se uda: Nije mogla da zadrži suze! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs