Sinonim za boemsku ljubav

Džejn Birkin i Serž Gensbur: Par čiju vezu su obeležili skandali, svađe, ali i velika ljubav!

Ovaj par svojoj pričom inspriše genracije mladih ljudi

Ljubav i zavođenje
16:28h Autor:
Džejn Birkin i Serž Gensbur: Par čiju vezu su obeležili skandali, svađe, ali i velika ljubav!
Foto: Profimedia

Iako će mnogi reći da su skandalozan par, ipak ovaj francuski muzičar i pesnik i njegova muza inspirišu generacije mladih ljudi.

Njihova ljubav je bila neobuzdana i divlja, do detalja je bila izložena javnosti i slobodno možemo da kažemo da je obeležila je jednu medijsku epohu.

Voleli su se i svađali strastveno. Ona, mlada britanska glumica krupnih očiju, on muzičar nonšalantnog stava i prepoznatljivog francuskog šarma. Njihova deset godina duga ljubavna veza je arhetip onoga što danas zamislimo kada pomenemo boemski Pariz.

Drastična promena: Dženifer Lopez ima novu frizuru - savršena za jesen! (FOTO)

Ljubav između Džejn Birkin i Serža Gensbura je bila burna, prepuna skandala, ali bez sumnje velika i snažna.

To nije bila ljubav na prvi pogled

Upoznali su se na snimanju filma "Slogan". Džejn Birkin je prolazila kroz razvod sa tadašnjim suprugom Džonom Berijem. Iako nije znala francuski, dobila je ulogu u filmu. Serž je upoznao Birkinovu, ali je njegov stav bio arogantan i nije joj se ni malo dopao. Mada ni ona njmu u početku nije bila ni privlačna ni draga, ali se ipak postepeno zaljubljivao u nju.

Oboje su bili poznati po eksplozivnim energijama i javne afere su bile uobičajene u njihovim životima. O njihovom ekscentričnoj ljubavi, govori i jedna svađa koju su imali tokom boravka u Parizu. Džejn se na kraju bacila u Senu. Serž je skočio i spasio je, a svađa se završila tako dobro da su se nasmejani vratili kući.

Šamar za Megan i Harija, nova svađa na pomolu: Šta su uradili princ Vilijam i Kejt Midlton!

“Volim te… niti ja tebe”

Poznata pesma “Volim te… niti ja tebe” je proslavila ovaj par. Bila je posvećena glumici Brižit Bardo i oni su je zajedno snimili 1967. godine, ali ta verzija nije objavljena sve do 1986. godine. U međuvremenu, Serž snima pesmu sa Džejn Birkin 1969. godine, a o skandaloznoj pesmi su bile ispisane stranice i stranice komentara.

Njihova ljubav će trajati večno

Posle deset godina, Džejn Birkin i Serž Gensbur prekinuli su njihovu strastvenu vezu. Džejn više nije mogla da kontroliše njegovu agresiju i alkoholizam. Ali, nakon rastanka njihov odnos ostaje jak. Zajedno imaju ćerku Šarlote Gensbur.

Nakon teških životnih lomova, sreća joj se konačno osmehnula: Zanosna manekenka u 41. godini očekuje prvo dete!

Kada je Birkinova dobila treću ćerku sa svojim novim izabranikom Žakom Doilonom, Gensbur joj je posalo kutiju prepunu dečije odeće, a kasnije je bio i kum na krštenju bebe. Bio je i ostao njen najbolji prijatelj do kraja svog života.

Strast i svađe su bile deo njihovog burnog boemskog života, ali su Serž i Džejn postali jedan od najpoznatijih parova šezdesetih i sedamdesetih godina - sinonim za boemsku ljubav.

Dok Melanija ljubi Trudoa, Brižit Makron se približila Trampu: Sve pikanterije sa poslednjeg dana samita G7! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs