ONA JE JEDINA ŽENA KOJU JE PUTIN POKAZAO: Brak je trajao 30 god, a ovo je ljubavnica za koju kažu da mu tajno rađa decu

O privatnom životu Vladimira Putina se malo zna, a o životu njegove jedine zakonite, sada već bivše žene Ljudmile, još manje

Ljubav
19:59h Autor:
ONA JE JEDINA ŽENA KOJU JE PUTIN POKAZAO: Brak je trajao 30 god, a ovo je ljubavnica za koju kažu da mu tajno rađa decu
Foto: Profimedia

I dok Putin već više od 20 godina kao premijer ili predsednik vlada Rusijom, jako malo se zna o njegovom privatnom životu. Zna se da se 1983. oženio sa Ljudmilom Putin, bivšu stjuardesu, a upoznali su se u Petrogradu.

U braku su dobili dve kćeri, 1985. Mariju, a već sledeće godine i Katarinu. Porodica je živela u istočnoj Nemačkoj. Devojke su išle u nemačku školu u Moskvi dok Putin nije imenovan za premijera 1999., a ruski mediji nikada nisu objavili njihove fotografije ili njihov porodični portret.

Vladimir Putin, Ljudmila Putin
foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Putin je ćerke u javnosti spomenuo samo jednom

Rekao je da nisu deo poslovnog sveta ili politike te je odbio reći gde rade. "One rade prve korake u svojim karijerama, ali dobro napreduju. Nisu uključene u biznis ili politiku. One nikad nisu bile deca kja su svesna moje slave, prizemne su, nikada nisu imale to zadovoljstvo da su svetla pozornice usmerena prema njima. One jednostavno žive svoje živote", rekao je Putin pre sedam godina.

Vladimir Putin
foto: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia

One žive u Rusiji. Nikada nisu išle u školu ili na fakultet bilo gde izvan Rusije. "Ponosan sam na njih, završile su dobre fakultete i one rade. Moje kćeri tečno govore tri evropska jezika", dodao je Putin te naglasio da zbog sigurnosnih razloga ne može reći druge pojedinosti o njima.

Ljudmila Putin
foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Već 2008. ruski mediji su pisali da se razveo od Ljudmile i da se verio za rusku gimnastičarku i osvajačicu zlatne olimpijske medalje Aline Kabajevu koja je od njega mlađa 31 godinu. To je negirao, a medij koji je objavio vest je ubrzo ugašen. Putin i Ljudmila nastavili su se zajedno pojavljivati u javnosti, a njegova veza s Alinom ostala je tema spekulacija. S Ljudmilom se zvanično razišao 2013., a sledeće godine razvod je i zvanično okončan.

Ljudmila Putin
foto: Profimedia

Nakon što je prestala da se bavi gimnastikom, Alina je postala članica parlamenta u Putinovoj stranci Jedinstvena Rusija. Ruski opozicioni lider Aleksej Navalni tvrdio je 2013. godine da su se Putin i Alina venčali. Na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine viđeni su kako nose venčano prstenje, a Alina je na ceremoniji otvaranja nosila baklju. Putin je redovno demantovao njihovu vezu.

Vladimir Putin, Alina Kabaeva
foto: Profimedia

Bivša gimnastičarka je 2015. godine navodno u Švajcarskoj rodila njihovu ćerku, a 2019. godine navodno u Moskvi rodila njihove sinove blizance, ali to nikada nije potvrđeno. Jedino se zna da ruski predsednik ima dva unuka koji su se rodili 2012. i 2017. godine.

"Imam privatni život u koji ne dopuštam mešanje. To se mora poštovati", rekao je svojevremeno Putin.

Stil/Story.hr

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs