GLUMICA DOBILA TUŽBU KO VRATA: Optužena da je plagijator i obmanjivator, a za svoje proizvode koristi agresivne sastojke

Glumicu Gvinet Paltrou izleda je poterao neki maler, naime ona se ponovo našla u središtu tužbe, ovaj put, zbog plagijarizma

Celebrities
GLUMICA DOBILA TUŽBU KO VRATA: Optužena da je plagijator i obmanjivator, a za svoje proizvode koristi agresivne sastojke
Foto: Printscreen Youtube / Vogue

Gvinet Paltrou već decenijama slovi za jednu od najboljih i najpopularnijih holivudskih glumica. Uloge u filmovima "Zaljubljeni Šekspir", "Talentovani gospodin Ripli" i "Velika očekivanja" samo su neki od mnogih nasliova koji su je lansirali u orbitu i proslavili ovu talentovanu glumicu.

Međutim, u poslednje vreme ona se nalazi u fokusu javnosti zbog drugih stvari, najpre joj se desio peh, kada je imala sudar na jednoj od skijaških staza Jute, nakon čega je od nje traženo 300.000 dolara odštete.

O razornom udesu i holivudskom suđenju snimljen je dokumentarac koji je privukao pažnju mnogih. Ipak, nakon što je Gvinet Paltriu dobila slučaj, ona se ponovo našla u središtu još jedne tužbe. Ovaj put, u pitanju je njen kozmetički brend goop, a glumica je optužena za plagijarizam.

Gvinet Paltrou
foto: Profimedia

Brend iza kojeg stoji poznata glumica osnovan je još 2008. godine. U periodu koji je usledio on se širio i razvijao je različite delatnosti, a njegov slogan ostao je "Neguj unutrašnju sebe". Ipak, utilitarizam koji je bio okosnica ovog brenda doveo se u pitanje kada je goop lansirao novu liniju proizvoda uz slogan Good. Clean. Goop., što znači dobar, čist, goop, a što je izazvalo pometnju u ovom sektoru.

Naime, kompanija Good Clean Love ( dobra, čista, ljubav ) istupila je u javnost te optužila Gvinet Paltrou za plagijarizam, kao i činjenicu da su ona i njen tim ukrali ne samo deo njihovog naziva, već i ideju za određene proizvode.

Ova kompanija smatra da bi privilegovani položaj poznate glumice mogao da bude iskorišćen protiv njih. Drugim rečima, da bi kupci mogli da poveruju da su novi proizvodi originalna ideja brenda goop koji oni tuže za svojevrsnu krađu.

Između ostalog, brend goop tereti se za lažno oglašavanje i nelojalnu konkurenciju. Takođe, kompanija Good Clean Love tvrdi da brend Goop u proizvodnji koristi agresivne sastojke, a da samim tim obmanjuje potencijalne kupce.

Brend "goop" opisan je kao clean beauty, timeless fashion, wellness & more ( čista lepota, bezvremenska moda, relaksacija i još...) Dakle, iako je u fokusu ove tužbe kozmetički aspekat, brend ima mnogo šire područje delovanja. Njegovo sedište je u Kaliforniji, ali brend posluje u različitim državama širom sveta. Između ostalog, neki od njegovih linija su goop Label, goop Fragrance i goop Wellness. Takođe, goop ima i podkast kroz koji, sa različitim gostima, obrađuje brojne teme od javnog značaja.

Stil / journal.rs

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs