"TRI GODINE SAM TRPELA ISTI SCENARIO U KREVETU, ZNAM SVAKI POKRET I TRENUTAK UZDAHA": Penzionerka Danica otvorila dušu

"Uvek na istom mestu na isti način. Bez imalo mašte, romantike, promene. Ne, hvala, to meni ne treba"

Ljubav
Autor:
"TRI GODINE SAM TRPELA ISTI SCENARIO U KREVETU, ZNAM SVAKI POKRET I TRENUTAK UZDAHA": Penzionerka Danica otvorila dušu
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Ljubav u zrelim godinama ne samo da je moguća, već je i mudrija. Iza nas su godine iskustva iz kojih smo naučili šta želimo, a šta ne i tako lakše uspostavimo zdrav balans u odnosu.

Na jednom portalu osvanula je ispovest čitateljke Danice koja je želela da podeli detalje i tok svoje trenutne ljubavne veze koju je započela pre tri godine. Zdrava nezavisnost, sloboda odlučivanja... sve joj je to bilo izuzetno važno.

“Nakon što je moj sin iznenada odlučio da ostane u Sjedinjenim Državama uz dva lepa plava oka te je tamo započeo i studije, počelo je izuzetno teško vreme za mene. Nekako u isto vreme otišla sam u penziju i nisam znala kud bih sama sa sobom. Nekoliko prijatelja koje imam celog života isto su negde po svetu, a sa širom porodicom nikad nisam imala puno kontakta”, piše penzionerka Danica, prenosi Mojevrijeme.hr

Žena
foto: Shutterstock

Nakon nekoliko meseci samosažaljevanja, odlučila je da preko jedne online aplikacije pronađe nekog zanimljivog za druženje, a nadala se i ljubavi. “Hrabro ako uzmemo u obzir da sam se rastala nakon kratkog braka i da je prošlo najmanje 25 godina, a da nisam bila u nikakvoj vezi. Na moju poruku se javilo nekoliko zanimljivih ljudi i izabrala sam stranca koji se preselio u malo mesto uz obalu tridesetak kilometara od mene”, piše ona.

Taj je gospodin je bio neobična osoba, izuzetno zanimljiv, pa su počeli izlaziti. “Uveo me u grupu svojih prijatelja koji su mahom bili stranci, uglavnom parovi. I tako je započelo intenzivno druženje, izlasci s društvom, jedrenja, utakmice, izleti”, opisuje.

Muž i žena, Brak, ljubav, Ljubavni par, Putovanje
foto: Shutterstock

Ona je u startu postavila granice. “Odmah sam, da kasnije ne bude zabune, rekla da u njegovoj vili nikad ne bih živela. To je za mene mesto poput pustinje, kilometrima udaljeno od bilo koje prodavnice, stotinama stepenica od plaže, bez autobuske linije. Dolazila sam kod njega svaki drugi vikend na dva dana, a ponedeljkom sam se vraćala kući. Postavila sam pravila, on je prihvatio, ali mislim da je mislio da se šalim”, iskreno je.

Rekla mu je, dodaje, da ne želi skupe poklone, niti novac, kao i da ne ide s njim na putovanja ako nema da plati svoje račune. “On je bogat, a ja nisam. Uverena sam da me svojim bogatstvom hteo vezati. I u krevetu je u početku sve bilo u redu”, napisala je.

Pa ipak, vezu su prekinuli prošlog meseca pa je otkrila i zašto. Njegova glavna zamerka bila je, objašnjava, to što se još nije preselila kod njega pa su se na kraju viđali samo jednom u mesec dana.

Žena
foto: Ilustracija / Shutterstock

Tokom svakog meseca je negde na putu, odlazi u posetu majci, deci, na koncert u Londonu ili Budimpešti, i tako dalje. Na kraju mi je, nakon zadnjeg vikenda kod njega, poslao ultimatum da se stvorim kod njega sa osnovnim stvarima. Izjavio je da će mi ostalo on kupiti te da je vreme da se ponašam kao njegova partnerka, što uključuje zajednička putovanja, vođenje ljubavi kad god on to poželi, i slično”, zaključuje gospođa Danica.

Istina je, dodaje, da poslednja dva, tri meseca veze uopšte nisu bili intimni jer ona to nije želela budući da se nije trudio da uvede malo dodatne živosti. “Nije znao bar malo probuditi moju želju. Tri godine isti scenario, unapred znam svaki pokret, reči, trenutak uzdaha. Uvek na istom mestu na isti način. Bez imalo mašte, romantike, promene. Ne, hvala, to meni ne treba.”

Malo mi je žao, opet sam sama, a dani su dugi. Volontiram, radim neke kreativne stvarčice. Ali, na krajuu, zna biti prokleto prazno i dosadno. I eto, što na kraju reći, njemu sam samo bila trofej s kojim se hvalio porodici i prijateljima”, zaključila je svoje iskreno pismo gospođa Danica.

(Stil/Mojevrijeme)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs