ZAVOLELI SU SE NA SNIMANJU SERIJE, A 40 GODINA KASNIJE OTKRIVAJU TAJNU SREĆNOG BRAKA: "Od tada nije uspeo da zbriše..."

Upoznali su se i zavoleli na snimanju serije "Ptice umiru pevajući," a danas su jedan od najdugovečnijih poznatih parova.

Ljubav
Autor:
ZAVOLELI SU SE NA SNIMANJU SERIJE, A 40 GODINA KASNIJE OTKRIVAJU TAJNU SREĆNOG BRAKA: "Od tada nije uspeo da zbriše..."
Ljubavna priča Rejčel i Brajana, Foto: kpa Publicity / United Archives / Profimedia

Glumci Rejčel Vord i Brajan Braun, nakon četiri decenije braka objašnjavaju zašto i sada misle da su stvoreni jedno za drugo i zašto on voli kada ona odlučuje o važnim pitanjima kada je njihova porodica u pitanju.

Ova par živi povučenim životom u Australiji, preciznije u Nju Saut Vejlsu, u kući koja je dovoljno skrivena da je teško pronaći. Brajan se svakodnevno posvećuje pripremi čaja, a kada temperatura padne, marljivo loži vatru. Njihov svakodnevni život obuhvata jahanje konja i brigu o vrtu obzirom da žive udaljeni od gradske vreve duž severne obale ove predivne zemlje.

Rejčel Vord, Brajan Braun
foto: WARNER BROS. TELEVISION - Album / Album / Profimedia

Upoznali su se na setu mega popularne serije "Ptice umiru pevajući" davne 1983. godine, a oboje kažu da se između njih desilo nešto istog trenutka, gotovo molekularno.

"Osetila sam to istog trenutka, kaže Rejčel Vord. " Sećam se kada sam ga upoznala, i pružila mu ruku - osetila sam neverovatan osećaj olakšanja. Samo se sećam tog neverovatnog osećaja. Ta konekcija između nas se desila u prvih nekoliko sekundi."

Rejčel Vord
foto: Profimedia

"Osetila sam da je on muževan, koliko ja ženstvena, on je bio jing - a ja jang. Osetila sam da je snažan, kao muškarac. Imao je svoj stav, svoje prioritete i čestitost koju sam jako cenila."

Iako nije bio siguran da će prihvatiti ulogu u seriji, ona je znala da će na kraju odlučiti da ostane. "Mislio je da će moći da zbriše, objašnjava Rejčel smeškajući se i prisećajući se tih davnih dana, "ali u stvari, prokleto je znao da ne želi da ode. I od tada nije uspeo da zbriše, ha ha."

Rejčel Vord, Brajan Braun
foto: Warner Bros. Television / AFP / Profimedia

Samo nekoliko mescei nakon što su se upoznali , venčali su se u Oksfordšajeru, u kući gde je Rejčel Vord odrasla: "Imali smo malo venčanje, negde oko 50, 60 ljudi, i bilo je jako veselo", priča Brajan.

Sada, kada je prošlo više od 40 godina od kada su se našli, uvek se spominju, posebno u Australiji kao jedni od najdugovečnijih parova među poznatim ličnostima. Oni su takođe i roditelji troje dece - Rouz , Matilde i Džoa.

Rejčel Vord
foto: Profimedia

Rejčel Vord je svoju karijeru započela jako mlada i to kao manekenka. Pojavila se nekoliko puta na naslovnim stranama poznatih magazina kao što su Vog, Harpers Bazar, Kosmopolitan i mnogim drugim.

Nakon što se preselila u Ameriku 1977. godine, pojavljivala se u serijama i filmovima, ponekad u manjim, ponekad u većim ulogama, dok nije dobila prvu nominaciju za Zlatni Globus.

Rejčel Vord
foto: Profimedia

Prelomni trenutak u njenoj karijeri je definitvno bio 1983. godine, kada je dobila glavnu ulogu u seriji "Ptice umiru pevalući" u kojoj joj je partner bio Ričard Čembrlejn. Ova mini serija nastala je po romanu Kolin Mekhulog.

Mini serija od samo 5 epizoda, donela joj je veliku slavu ali i još jednu nominaciju Zlatni globus. Uloga Meri Kliri, devojčice koja dolazi na veliko imanje sa svojom porodicom i ostvaruje prijateljstvo sa lokalnim sveštenikom u koga se kada odraste i zaljubljuje, rasplakala je pola planete. Njen suprug, Brajan Braun igrao je njenog jedinog muža, koga nije volela.

Rejčel Vord
foto: Paul Lovelace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nebrojeno puta su se u svom zajedničkom životu odlučivali da budu partneri i na filmu. Američki gledaoci su izglasali Rejčel Vord kao jednu od 10 najlepših žena na svetu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs