Obratite pažnju

Nesigurna žena ili ona sa mnogo samopouzdanja: Glavne razlike u ponašanju!

Možda se one koje su pretežno nesigurne više i duže kidaju, dok se pretežno sigurne malo brže suočavaju i odlučnije razrešavaju situacije koje su im neprijatne
Ljubav i zavođenje
19:24h Autor:
Nesigurna žena ili ona sa mnogo samopouzdanja: Glavne razlike u ponašanju!
Foto: Shutterstock

Da li doživljavamo osećanja kao slabost, da li pokušavamo da sakrijemo ranjivost, koliko smo otvorene u traženju onoga što nam treba, koliko smo osvetoljubive, koliko u stanju da oprostimo, koliko srećne i koliko nesrećne, zavisi od toga koliko smo sigurne ili nesigurne.

Možda se one koje su pretežno nesigurne više i duže kidaju, dok se pretežno sigurne malo brže suočavaju i odlučnije razrešavaju situacije koje su im neprijatne. Sve međutim, poznajemo tu nesigurnost u emotivnim interakcijama sa muškarcima.

Osećanja nas plaše ili raduju

Nesigurna žena će se uplašiti svojih osećanja, a sigurna će se radovati živosti koju osećanja bude. Pretežno sigurna će se prigrliti svoju nesigurnost, jer ništa u životu nije sigurno i pretežno će uživati u tom treperenju. U emotivnoj interakciji, lakše ćemo prepoznati mušku nesigurnost, ako smo same pretežno sigurne. To nam neće mnogo pomoći, ako muškarac nije spreman da sruši svoje zidove. Ali pomoći će malo – brže ćemo proći kroz ceo taj bolni proces prihvatanja činjenice da nismo prihvaćene.

Odbojne i za jednokratnu upotrebu: Ako ste jedna od ovih 5 tipova žena, nikad se nećete udati!

Povlačimo se ili tražimo ono što nam treba

Pretežno nesigurna će ustuknuti, pokušavajući da izjednači snage, po principu ti meni – ja tebi. Ako me on ignoriše, ignorisaću i ja njega. Pretežno sigurna će istupiti sa svojim potrebama, rizikujući da bude otvoreno odbačena, bez imaginarne utehe u stavu “pa šta, ako njemu nije stalo, onda nije ni meni”. Nesigurna više voli da se ne izlaže i da pobegne od suočavanja, a sigurna više voli da stvari budu na otvorenom odmah, da ne gubi vreme ako nema zbog čega da se trudi i ulaže.

Neuzvraćena osećanja nas vređaju i povređuju

Ljute smo i zbunjene i frustrirane i možda ćemo naći neku satisfakciju u sitnim osvetama, ako uopšte postoji ikakav manipulativni prostor za to – ako smo pretežno nesigurne. Pretežno sigurna će želeti da muškarca koji povređuje njena osećanja i vređa njenu ženstvenost baci lavovima i gleda kako ga komadaju, ali će pronaći snage da oprosti – pre svega sebi, jer je ulagala emocije u propalu investiciju.

Trik zbog kojeg će vas odmah poželeti: Nijedan muškarac ne ostaje ravnodušan!

Kuliramo ili pokazujemo ranjivost

Praviti se da nam nije ništa i glumiti ravnodušnost – to je uglavnom ono što rade muškarci pokušavajući da zaštite svoj ego. Nesigurne žene rade isto to. Sigurne se radije otvaraju, jer žele da potroše ta osećanja i jer znaju da otvorena rana brže zaceljuje.

Besnimo i tugujemo

Besnimo na muškarca koji nas je povredio, jer je u nesigurnosti lakše prebaciti odgovornost. Besnimo na sebe, što smo opet bile glupe, a sigurnost nam nije pomogla da ne napravimo pogrešan izbor. Tugujemo u samosažaljenju zatrovane lošim iskustvima koja se gomilaju, ili tugujemo jer nam nije uspelo nešto što je moglo da bude lepo i dragoceno.

I često nam se sve to dešava istovremeno, jer sigurna i nesigurna najčešće nisu dve različite žene, nego jedna ista.

Naučnici potvrdili: Ovaj trik tera ljude da rade ono što vi želite!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs