Držite moć u svojim rukama

Naučnici potvrdili: Ovaj trik tera ljude da rade ono što vi želite!

Psiholozi su dokazali da je dovoljna jedna jednostavna strategija, koju ne treba vežbati, ne zahteva odricanje niti vas prisiljava da budete gad prema drugima
Zanimljivosti
19:20h Autor:
Naučnici potvrdili: Ovaj trik tera ljude da rade ono što vi želite!
Foto: Shutterstock

Mnoštvo je knjiga za samopomoć, lajf koučeva i ostalih "institucija" koje nude pregršt saveta kako da podignete samopuzdanje, da delujete odlučno – ukratko da istrenirate moć. Ali šta o svemu tome kaže nauka? Psiholozi su dokazali da je dovoljna jedna jednostavna strategija, koju ne treba vežbati, ne zahteva odricanje niti vas prisiljava da budete gad prema drugima.

Ruski psiholog otkrio kako da ispadnete pametniji u svađi: Moćno oružje od samo 2 koraka!

Tehnika koju su razvili doktori nauka Gevin Kildaf i Adam Galinski svodi se na to da se prisetite trenutka u kojem ste se osećali moćno, a njihov pristup je i naučno dokazan. Istraživači su podelili ispitanike u tri grupe – jedna je trebalo da se priseti situacije u kojoj su drugi imali moć nad njima, druga se trebalo da se seti situacije u kojoj su uticali na druge, dok je kontrolna grupa samo trebalo da opiše poslednju kupovinu.

Potom su ih spojili i dali im zadatak da odglume scenario preživljavanja na Arktiku. Nakon toga je trebalo međusobno da se ocene, procene ko je imao koliki uticaj u grupi i slično. Za dva dana su se ponovo okupili i dobili novi zadatak – da osmisle organizaciju za zaštitu okoline. U obe situacije, grupom su rukovodili oni koji su se prisećali trenutaka kada su bili moćni.

Moćna metoda za privlačenje muškaraca: Presudno za uspeh u ljubavi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs