Neverovatno

Bio je najdeblji čovek na svetu: Smršao 317 kg, šokirao sve svojom transformacijom! (VIDEO)

Nema čoveka koji nije digao ruke od mene. I sestre su me se odrekle. Nisu više mogle da gledaju kako se ubijam prejedanjem, počinje svoju priču Pol
Lifestyle
12:06h Autor:
Bio je najdeblji čovek na svetu: Smršao 317 kg, šokirao sve svojom transformacijom! (VIDEO)
Foto: Facebook / Paulmasonformerworldsfattestman

Pol Mejson pre šest i po godina bio je najdeblji čovek na svetu - imao je neverovatnih 445 kilograma, da bi u međuvremenu "spao" na svega 128. Britanac trenutno živi u Masačusetsu u Sjedinjenim Američkim Državama, a posledice gojaznosti, koja mu je uništila život, itekako oseća i danas.

Nakon što su se o njemu svojevremeno snimili televizijski dokumentarni filmovi "The World's Fattest Man: Eating to Death" i "The World's Fattest Man: A Love Story", Polu su na društvenim mrežama počele da se javljaju obožavateljke, a on je zbog jedne, u koju se zaljubio, odlučio da se preseli u Ameriku. Par se čak i verio, ali ljubav nažalost nije potrajala.

Smršala 75 kg: Evo kako je sa 140 kg počela da dovodi život u red! (FOTO)

<\/div>

"Nije mi bilo nimalo lako da iz temelja promenim život i krenem ispočetka. Nema čoveka koji nije digao ruke od mene. I sestre su me se odrekle. Nisu više mogle da gledaju kako se ubijam prejedanjem, a kap koja im je prelila čašu bila je kad sam zbog hrane založio majčinu kuću u kojoj smo odrasli", prisjetio se 56-godišnji Mejson u razgovoru za GQ.

Krajem prošle godine bio je na trećoj operaciji na kojoj su mu uklonili deset kilograma viška kože koja je ostala da mu visi s ruku i sa stomaka posle dramatičnog gubitka kilograma (prvi takav zahvat trajao je čak devet sati), ali nekad najdeblji čovek na svetu ni danas ne može da kaže da je napokon zdrav.

Bivšem sam bila debelo smeće: Iz osvete smršala 60 kg i postala lepotica! (VIDEO)

<\/div>

Zbog artritisa teško hoda pa se uglavnom koristi štapom ili motorizovanim invalidskim kolicima, a ako želi opet čvrsto da stane na svoje noge, moraće na operaciju ugradnje veštačkog zgloba na oba kolena. Sa ženom, s kojom je bio u vezi posle raskinute veridbe i s kojom je planirao useljenje u zajednički stan je raskinuo, ali ne žali se na samački život jer se, kaže, na njega odavno navikao.

Polova neverovatna transformacija je inspiracija mnogima - čak je i pastor iz lokalne crkve u američkom Atholu zbog njega "skinuo" 136 kilograma.

Celog života je ismevali zbog debljine: Za godinu dana smršala čak 91 kg, evo kako! (VIDEO)

<\/div>

"S ponosom mogu reći da sam ponovno živ. Mogu izaći iz kuće, osetiti vazduh i mirise iz prirode, voziti se automobilom, otići u bioskop", kaže Mejson, koji je pre skoro sedam godina, kad je bio na ivici smrti, odlučio da napravi spasonosni korak i ugraditi želudačnu premosnicu - želudac veličine lubenice postao je malen poput jajeta. Posle operacije morao je da uči da hoda i da stoji - telo je sve zaboravilo posle višegodišnjeg ležanja u krevetu.

"Bio sam depresivan, a hrana mi je bila droga i jedina uteha. Na dan sam u organizam unosio 20.000 kalorija, a uz sve to, jeo sam i dezert - 40 kesica čipsa i 20 čokoladica. Samo moj doručak bio je dovoljan da nahrani deset ljudi. Došao sam do faze kad me nije bilo briga ni za šta. Ko bi rekao da danas ni hamburger ne mogu da pojedem do kraja. Voće i povrće mi najviše odgovaraju", izjavio je Mejson, koji na Fejsbuku redovno objavljuje detalje iz svog novog života.

U 50. rodila dete, smršala 72 kg: Glumica sada ponosno pokazuje svoje novo telo! (FOTO)

<\/div>

Do pre nekoliko godina odeću nije ni nosio jer nije imao gde da je kupi - intimne delove tela pokrivao je čaršavom.Bivši poštar danas je uveren da je njegov lični pakao počeo još u detinjstvu. U osnovnoj školi ga je seksualno zlostavljala tetka alkoholičarka, koja je živela s njima u Ipsviču kraj Londona, ali kao da ni to nije bilo previše, dve sestre i on užasavale su se strogog oca, bivšeg vojnika, koji je osim njih, maltretirao i njihovu majku.

"Taj čovek nam je uništio život. I on je bio gojazan. Odmalena nas je terao da jedemo istu količinu hrane kao on. Nismo smeli da odemo od stola dok nam tanjiri nisu bili prazni. S 29 godina oboleo je od dijabetesa. Sve nas je obeležio i svestan sam da se trauma koje imam od njega neću nikada u potpunosti rešiti", zaključio je nekad najdeblji čovek na svetu.

Opra Vinfri smršala 20 kilograma: Jedna jedina promena bila presudna za uspeh!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs