BIO ZVEZDA U USPONU KAD JE SVIREPO UBIO ŽENU KOJU JE NAJVIŠE VOLEO: Srbija ne pamti takav zločin, a on doživeo PREPOROD

Bivši učesnik Pinkovih zvezda koji je ubio devojku Jelenu, sa kojom je zajedno i nastupao, pušten je na slobodu.

Lifestyle
12:11h Autor:
BIO ZVEZDA U USPONU KAD JE SVIREPO UBIO ŽENU KOJU JE NAJVIŠE VOLEO: Srbija ne pamti takav zločin, a on doživeo PREPOROD
Zoran Gromović, Foto: Printscreen Youtube / Jo Day

Pre osam godina srpsku javnost je zaprepastio jezivi zločin - pevač Zoran Gromović iz Travnika, inače učesnik "Pinkovih zvezda" i poznati lokalni zabavljač, svirepo je oduzeo život svojoj emotivnoj partnerki, udarivši je kolima. Posle odslužene zatvorske kaze je sada ponovo otvorio vrata slobode, ali meštani nisu zaboravili ni jedan detalj tog stravičnog ubistva.

Naime, Jelena Turšum (35) bila je državljanka Srbije rodom iz Vajske kod Bača i zajedno je nastupala sa Zoranom, koji je u vreme ubistva bio vođa popularnog travničkog "Zoka benda". Važili su za skladan par koji je zajedno radio i uveseljavao narod, pratila ih je reputacija glavnog tandema za sve proslave u Travniku, a i širom Bosne.

Zoran Gromović
foto: Printscreen Youtube / Jo Day

Samo godinu dana pre nego što će počiniti nezamisliv zločin, Zoran je stao na scenu velikog muzičkog takmičenja, svidevši se publicu nakon izvođenja pesama od Riblje Čorbe i Ace Lukasa, dok žiri nije bio oduševeljn njegovom tadašnjom interpretacijom.

Jelena je sa Zoranom živela u vikendici njegovog oca. Oboje su ranije bili u brakovima iz kojih on ima dva sina, a pokojna žena sina i ćerku.

Šta se desilo kobne noći?

Tokom postupka, utvrđeno je da je tragediji prethodila žučna svađa posle koje je Zoran izbacio Jelenu iz svog "pasata". Potom ju je na makadamskom putu namerno pregazio i ostavio da umre. Obdukcijom njenog tela, konstatovani su višestruki prelomi na osnovu kojih je, bez sumnje, utvrđena nasilna smrt. Jelenino teli su pronašli meštani ornjeg Putićeva 29. novembra 2015. ujutru i o svemu obavestili policiju, koja je brzom reakcijom uhapsila zločinca.

Okrivljeni Gromović je na suđenju tvrdio da to nije uradio namerno i da je sve nesrećni slučaj. On je priznao da je te večeri bio mortus pijan i da se zbog toga ne seća tragedije. Na kraju, osuđen je na iznenađujuće blagu kaznu.

Nesrećnu Turšumovu pronašli su 29. novembra 2015. ujutru meštani Gornjeg Putićeva i o tome obavestili policiju. Obdukcijom njenog tela, konstatovani su višestruki prelomi na osnovu kojih je, bez sumnje, utvrđena nasilna smrt.

"Brutalno je pretukao moju pastorku Jelenu dok nije ostala bez svesti, a onda je nekoliko puta prešao preko nje automobilom", pričao je Nenad Škorić, očuh pevačice, i dodao:

"Gromović je odvukao Jelenu do nekih vikendica. Tamo ju je tukao dok nije ostala bez svesti. Zatim je tri puta kolima prešao preko nje. Gazio ju je dok je nije ubio, a onda je zvao policiju, koja je pronašla telo moje poćerke", otkrio je tada Škorić.

(Stil / Informer)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs