NAŠ ČUVENI GLUMAC JE NASMRT PRETUČEN NA ZELENJAKU: Ono što je tražio pre nego što je SKONČAO - LEDI KRV

Mnogi i danas pamte kako je ubijen čuveni glumac, Dragan Maksimović Maksa.

Celebrities
Autor:
NAŠ ČUVENI GLUMAC JE NASMRT PRETUČEN NA ZELENJAKU: Ono što je tražio pre nego što je SKONČAO - LEDI KRV
Foto: Printscreen Youtube / bozans

Pre 23 godine, Dragana Maksimovića Maksu, pretukli su huligani, a on je nakon dva meseca preminuo.

Slavni glumac pretučen je 18. novembra 2000. u nekadašnjem restoranu "Beli grad" jer su huligani, nakon izgubljene utakmice, zbog njegove tamnije puti pomislili da je pripadnik romske nacionalnosti, što im je bio dovoljan razlog za ovaj zverski napad.

Maksa je bio astmatičar, dijabetičar i operisan od katarakte, pa im se nije suprotstavio kako bi zaštitio sveže operisano oko. Vlasnik restorana nije pritekao u pomoć gostu u nevolji, već ih je sve isterao na ulicu, gde je nastavljeno nemilosrdno udaranje glumca naočigled prolaznika, koji su okrenuli glavu od bespomoćnog sugrađanina.

Nakon što su nasilnici pobegli sa lica mesta, Dragana je rođak odvezao u Urgentni centar, gde su ustanovljeni prelomi butne kosti i karlice. Početkom februara on je pao u komu iz koje se nikada nije probudio.

Maksimović je do poslednjeg momenta odbijao da identifikuje napadače, tražeći "da se ovi mladi ljudi ne hapse", te mladići koji su zaslužni za njegovu smrt do danas nisu identifikovani.

Na mestu na kom se dogodio incident postavljena je spomen-ploča posvećena ovom glumcu.

Maksimović je tokom karijere ostvario više od 60 uloga u pozorištu i televiziji, a svima je dobro poznat iz filmova: "Petrijin venac", "Šmeker", "Vreme čuda", "Poslednji krug u Monci", "Rane", "Pad Italije", "Nož", "Mi nismo anđeli", "Crni bombarder", "Stršljen", "Lepa sela lepo gore", kao i serija "Otpisani", "Priče iz majstorske radionice", "Gore-dole".

(Stil/ Magazin Novosti)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs