PRIČALO SE DA JE ŽARKU KUM SUROVO OKRENUO LEĐA POSLE UBUSTVA ZBOG JEZIVOG RAZLOGA: Šok istina otkrivena posle 30 godina

Žarko i Mima su bili cimeri i sve tajne su delili, a onda se godinama pisalo kako ih je kobna noć razdvojila.

Celebrities
07:50h Autor:
PRIČALO SE DA JE ŽARKU KUM SUROVO OKRENUO LEĐA POSLE UBUSTVA ZBOG JEZIVOG RAZLOGA: Šok istina otkrivena posle 30 godina
Žarko Laušević, Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Kumovi i nekadašnji cimeri Žarko Laušević i Mima Karadžić, nedavno su ponovo stali u isti kadar u seriji "Kalkanski krugovi", a o njihovom odnosu godinama se svašta nagađalo. Naime, bili su najbliskiji prijatelji koji su sve delili u mladosti, zajedno su živeli i osvajali glumački svet, a onda nakon kobne noći 1993. godine više ništa nije bilo isto.

Splet nesrećnih okolnosti Lauševiću menja život iz korena, a kako se tada pisalo, Mima se bio potpuno udalji od njega, jer je, navodno, bio blizak sa porodicom jednog od ubijenih momaka. Smatralo se da je to razlog što je Karadžić dugo odbijao čak i da spominje u intervjuima druga koji mu je bio i svedok na venčanju sa Sunčicom Đurić 1992. godine.

Mima Karadžić
foto: ATA Images / Milan Maričić

- Kum mi je bio Žarko Laušević. Žarko i ja smo ceo život proveli, nekako... - ostao je nedorečen Karadžić gostujući u emisiji "TV lica kao sav noramalan svet".

I tako u ćutnji je prošlo gotovo dve decenije. A onda se u javnosti pokrenula peava bura oko vesti da su se kumovi sreli na sahrani Dragana Nikolića. Opisivao se dirljiv susret, koji se završio dugim razgovom u kafani do sitnih sati i pomirenjem.

1 / 5 Foto: ATA Images

Međutim, sada se Mima Karadžić ponovo oglasio i demantovao sve ove navode.

- Nije tačno da smo Žarko i ja bili u svađi, a kamoli da nismo razgovarali 20 godina. Takođe, nije tačno ni da sam poznavao porodicu žrtve tragičnog događaja u Podgorici. Sa kumom sam bio u kontaktu do poslednjeg dana, a i ranije sam ga često posećivao - rekao je Karadžić.

Nezaboravna scena

Nisam nikada igrao ulogu žene, ali sam igrao geja. Imao sam jednu scenu u filmu Hari ne putuje vozom, koji je režirao moj brat Milan, da ne poveruješ - pičao je šaljivo glumac u jednoj emisiji pre nekoliko godina i otkrio:

- Žarko Laušević i ja smo se ljubili jedno šest-sedam minuta na proscenijumu. Stvarno smo se ljubili. Bože moj, ne mogu reći da ništa nisam osećao... Ali to je bilo davno, Žarko je bio mlad.

- Mislim da je i Žarku bilo lakše pošto si ti bio mlađi - odgovorila mu je prisutna glumica Mirjana Karanović ne prestajući pritom da se smeje na sav glas.

- Ja sam bio isti - nadovezao se Karadžić kog često prate komentari da iz godine u godinu apsolutno ne pokazuje znake starenja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs