LAUŠEVIĆ JE U ZATVORU BIO CIMER SA OVIM ČOVEKOM: Kada je glumac pomilovan, on je plakao od sreće

Cela srpska javnost je u suzama, otkako je porodica Žarka Lauševića objavila vest da nas je glumac napustio posle kraće borbe sa teškom bolešću.

Celebrities
14:39h Autor:
LAUŠEVIĆ JE U ZATVORU BIO CIMER SA OVIM ČOVEKOM: Kada je glumac pomilovan, on je plakao od sreće
Žarko Laušević, Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Iako je odigrao brojne maestralne uloge, Žarko Laušević je u stvarnom životu doživeo sudbinu koji niko nije mogao ni da zamisli, pa čak ni najbolji svetski reditelji. Jedna naizgled obična noć, u kojoj je želeo sa bratom da pojede nešto i popije pre spavanja, promenila mu je život zauvek. Samo nekoliko ternutaka je bilo dovoljo da više nikad ne spava mirno.

Nikola Kaluđerović, zatvorski cimer Žarka Lauševića u Spužu, plakao je na vest da je glumac pomilovan 2011. godine nakon presude od 13 godina zatvora, zbog ubistva dvojice i ranjavanja jednog mladića 1993. godine u Podgorici.

Žarko Laušević
foto: ATA Images

Dugogodišnji Lauševićev cimer u ćeliji u Spužu čuo se sa Lauševićem 20 dana ranije telefonom.

- Tada mi je rekao: "Nidžo, molim te, očekuj me brzo." I eto, nadam se da ću ga brzo videti - rekao je tada Kaluđerović, inače najčuveniji crnogorski zatvorenik koji je robijao zbog ubistva koje je počinio iz osvete za ubijenog sina, a o njegovim neprospavanim noćima je Žarko Laušević pisao u svojoj knjizi.

"Nikola se bori sa prvim snom u koji će neizbežno doći i njegov mrtvi sin. Navikao je bio svog, još nejakog sina, da spava sa ispruženom rukom koja je pred spavanje tražila potporu u snažnoj očevoj šaci", napisao je Žarko u svojoj knjizi.

Žarko Laušević
foto: Kurir/Dragana Udovičić

Kaluđerović je preminuo 2020. godine u 82. godini.

Inače, Bojan Vuletić poželeo je da ekranizuje autobiografsku knjigu Žarka Lauševića “Godina prođe, dan nikad”. Vuletić je kroz osam epizoda serije “Pad”, napravio osvrt na život i karijeru fiktivnog glumca Ivana Maslaća koga tumači Milan Marić.

(Stil / pulsonline.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs