KIĆO SLABINAC JE LUDO VOLEO LJUBAVNICU OVOG SLAVNOG PEVAČA: Posvetio joj veliki hit, a ona mu slomila srce BEZ MILOSTI

Iz tužne ljubavnr priče Kiće Slabinca nastala je prelepa vanvremenska pesma koje obožavaju sve generacije „Zbog jedne divne crne žene“.

Celebrities
11:28h Autor:
KIĆO SLABINAC JE LUDO VOLEO LJUBAVNICU OVOG SLAVNOG PEVAČA: Posvetio joj veliki hit, a ona mu slomila srce BEZ MILOSTI
Kićo Slabinac, Foto: Printscreen Youtube / Krunoslav Kićo Slabinac Crorec Official

Pevač, gitarista, kompozitor i aranžer Krunoslav Kićo Slabinac, koji nas je napustio pre tri godine, vrlo brzo je postao jedan od najpopularnijih pevača na prostoru bivše Jugoslavije, a njegove pesme„Plavuša“, „Pokloni mi jedan dan“, „Zbog jedne divne crne žene“, „Tri slatke riječi“ postale su vanremenski hitovi. Izvodio ih je sa dušom i u svakoj numeri ostavo je posebnu emociju. Iza sebe je ostavio i dvojicu naslednika Pavaa i Ivana.

Jedna od najvećih ljubavnih balada s naših prostora sigurno je njegova pesma ”Zbog jedne divne crne žene”, a decenijama se nije znalo da je numera posvećena Mirjani Antonović, koja je u javnosti poznata po svojoj borbi s Miroslavom Ilićem na sudu i sporovima koje su vodili kako bi dokazala da je pevač narodne muzike otac njenog sina Devina.

Mirjana Antonović
foto: ATA Images

Kićo je Mirjanu upoznao na američkoj turneji i to je bila ljubav na prvi pogled, ali očigledno jednostrana, a mizičar je svojevremeno ispričao kako se zaljubio u nju.

- Ali, da sam znao koliko ću zbog toga propatiti i drugima naneti bola, ne bih ništa pisao... Prestao bih da pevam. No, da krenem od početka. Odleteo sam u Njurork na turneju i tamo, sticajem okolnosti, upoznao divnu crnokosu devojku. Zaljubio sam se kao dečak. I kao uvek u našoj profesiji, dolazi ono najteže. Odlazak. Ne znam da li su to već godine, ili sam po naravi takav, ali sam u avionu strašno patio. U toj srebrnoj ptici su se svi oduševljavali izlaskom sunca, a ja sam sedeo tužan i sam...

Otkiro je i čime ga je povredila. Spletom oklonosti nisu bili u kontaktu 40 godina.

Kićo Slabinac
foto: Youtube Printscreen / YUGOgent

- Naše poznanstvo i ljubav povredili su me na vrlo grub način. No, da kažem malo više o toj tajanstvenoj, kako su je neki nazivali. Zove se Mira i rodila se i živela u našoj zemlji sve do svoje 4. godine. Zatim je otišla u Sjedinjene Države. Posle toliko godina sada je došla ovamo i nakon mesec dana pojavio se mali intervju u jednom listu. Šta je tu svega nadrobljeno! Nisam verovao svojim očima. Žao mi je zbog nje. Jedna iskrena inspiracija i ljubav tako su povređene. Nije mi jasno zašto su se okomili na mene. Ja ni od koga nisam sakrivao Miru, vodio sam je svuda sa sobom, i na izlete, i na koncerte. Volimo se iako je pre bila udata, a to je zaista samo naša stvar. Zašto nisu mogli da budu kavaljeri prema jednoj ženi a ne da je bezobzirno napadnu kojekakvim izmišljotinama - u jednom dahu priča Slabinac i nastavlja:

- Ona je tada bila u braku koji je bio pred raspadom i kako je napisala u svojoj knjizi, mi smo se našli i uklopili jedno drugome u život. Nismo o tome smeli ni govoriti. Prepreka je bila što je ona navikla na život na njujorškom asfaltu i dolazak u Osijek ili Zagreb nije dolazio u obzir, a ja se nisam vidio tamo. Ona je to naprasno prekinula, kako to već žene znaju! Našla je nekog drugog i prevarila me, da bih ja nju ostavio. Jako smo se ružno rastali, ružno za mene, ali o tome neću govoriti. Bilo je to 1974. godine. Nismo se više čuli nakon toga, ali zajedničke prijateljice rekle su mi da se isplakala kad je saznala da sam se oženio. Pesmu sam napisao njoj, iako je ona tinjala u meni i prije, samo je bilo dovoljno da upoznam nekoga kome ću posvetiti tekst - ispričao je tada Kićo.

Kićo Slabinac
foto: Youtube Printscreen / CroRecVEVO

A onda je i Mira istakla svoju stranu priče.

— Bila je to velika, mlada, nevina ljubav. Bili smo jako mladi, gotovo deca. Mislim da se samo jednom u životu na taj način može voleti, i to se pamti. Bez obzira na to šta se dogodi posle, bez obzira na to kuda vas odvedu životni putevi, takve se ljubavi pamte. I... iz takve ljubavi može nastati mnogo toga, kao što se rodila i ova pesma. Kada se iskreno voli, onda se to samo od sebe dogodi — rekla je Mirjana.

1 / 5 Foto: Printscreen Youtube /Telegraf.rs TV

Sudbina je namestila, da se, ipak, posle 4 decenije sretu i obnove prijateljstvo, te su oko dve i po godine pre Kićine smrti ponovo postali bliski. Čuveni pevač je upravo Miru pozvao pre operacije, kako bi se oprostio od nje, kao daje nešto predosećao...

- U životu čovek voli više puta, ali prva i tako velika ljubav koja se dogodi u ranoj mladosti ima posebno mesto u duši. Kićo i ja smo praktično još bili deca kad smo se zaljubili. Iz tog perida i zbog moje duge crne kose je potekla najlepša balada na ovim prostorima - zaključila je Mirjana svojevremeno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs