SEZONA JE SLAVA I PROSLAVA, OTKRIJTE KOJI STE TIP GOSTA ZA STOLOM: Evo šta različiti načini ponašanja govore o KARAKTERU

Otkrijte koji ste tip gosta za stolom i šta način ponašanja govori o vašem karakteru.

Lifestyle
Autor:
SEZONA JE SLAVA I PROSLAVA, OTKRIJTE KOJI STE TIP GOSTA ZA STOLOM: Evo šta različiti načini ponašanja govore o KARAKTERU
Koji ste tip gosta za stolom ?, Foto: Shutterstock

Srpska slava je običaj koji se jedinstveno upražnjava u našoj zemlji i kao društveno-kulturni običaj isključivo se vezuje za srpski narod.

Tada se okupljaju porodica i prijatelji kod domaćina na ručku. Tom prilikom se možete uočiti dosta različitih vidova ponašanja za stolom a kako se hraniš, tako živiš - ova modifikovana verzija stare izreke "ono si što jedeš" ima svoje uporište u analizi tipova ličnosti na osnovu odnosa prema hrani.

Večera, Ručak, Porodični Ručak, Slava, Proslava
foto: Shutterstock

Evo kako se različiti načini ponašanja za stolom odražavaju na karakter:

Oni koji jedu sporo

Osobe koje uživaju u svakom zalogaju i aktivno razgovaraju jedu, pokazuju da su svesne trenutka i žive život punim plućima. Na poslu su opuštene i ne osećaju pritisak vremena, često su sklone kvalitetnim međuljudskim odnosima.

Oni koji jedu na brzinu

Osobe koje prve završe s obrokom često su takmičarski nastrojene, dobro se snalaze pod pritiskom, ali im može nedostajati spontanost u međuljudskim odnosima, te mogu delovati površno.

Večera, Ručak, Porodični Ručak, Slava, Proslava
foto: Shutterstock

Organizatori

Osobe koje preferiraju red i pravilo, raspored hrane u tanjiru obično su organizovane i disciplinovane. Sklone su analizi i proučavanju, ali imaju manje prijatelja zbog svoje stroge prirode.

Avanturisti

Oni koji vole da probaju i nešto novo i nepoznato često su otvoreni za rizik i nove ideje. Ovi avanturistički pojedinci često su lideri, imaju mnogo prijatelja i hrabro prilaze izazovima.

Mikseri

Osobe koje uživaju u mešanju različitih ukusa pokazuju jak karakter i sposobnost preuzimanja složenih zadataka. Na poslu su cenjene, a privatno su otvorene i društvene.

Postavljen sto, Hrana, Večera, Ručak, Slava
foto: Shutterstock

Oni koji uživaju

Osobe koje hrskaju, mljackaju i uživaju u svakom zalogaju imaju bezbrižan duh i često slede svoje principe i želje, bez obzira na tuđa mišljenja.

Stratezi

Ovi pojedinci pažljivo posmatraju svaki obrok i unapred planiraju sve. Spremni su za svaku situaciju, a u ljubavi očekuju partnera koji će pratiti njihovu stratešku igru.

Probirači

Osobe koje izbegavaju određenu hranu ili imaju stroge preferencije često su teško prilagodljive, izbegavaju rizik i nisu sklone promenama, čak i kad je reč o sitnicama, prenosi 24sedam.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs