POSLEDNJA FOTOGRAFIJA DADILJE KOJA JE DOŽIVELA PRAVI HOROR: Izgladnela, prelašena nije ni slutila da joj pakao tek sledi

Brutalno ubistvo koje je uzdrmalo javnost a novi šok je usledio nakon suđenja i bizarnog pisma izvinjenja njenih ubica.

Lifestyle
20:33h Autor:
POSLEDNJA FOTOGRAFIJA DADILJE KOJA JE DOŽIVELA PRAVI HOROR: Izgladnela, prelašena nije ni slutila da joj pakao tek sledi
Zverski su mučili a potom i ubili svoju dadilju, Foto: HO / AFP / Profimedia

Sabrina Kuider i Usem Meduni su razvili iracionalne teorije kako njihova dadilja Sofi Lione kuje zaveru protiv njihove porodice pa su je podvrgli brutalnim mučenjima a potom i zverskom ubistvu.

Oni su osuđeni na 35 i 40 godina zatvora 24. maja 2018. godine. Na sudu su priznali da su spalili njeno telo ali ne i da su je ubili, međutim postojali su jezivi dokazi protiv njih.

Sabrina
foto: HO / AFP / Profimedia

Za Sabrinu kažu da je radila kao stilista, šminkerka, modna dizajnerka i tekstopisac. Tužioci su rekli da je ubila "naivnu i ranjivu" Sofi Lione (21) a zatim spalila njeno telo u svojoj bašti.

Porota je čula da je gajila "neobične" zablude o bivšem dečku Marku Voltonu i svojoj dadilji Sofi. Ona je čak tvrdila da je Volton drogirao i seksualno zlostavljao njenu porodicu u čemu mu je pomagala Sofi, iako se ovo dvoje ljudi nikada nisu ni sreli.

Na sudu su izneli tvrdnje kako je Sabrina bila rešena da se osveti svom bivšem i zbog toga je ubila sopstvenu dadilju. Pre toga je brutalno mučila nesrećnu Sofi zajedno sa svojim parnerom Usemom.

Sofi su držali zatvorenu gde su je podvrgli zaista jadnom životu. Bila je prisiljena radi jako dugo uz minimalnu nadoknadu i uskraćivanje hrane. Napaćena devojka je bila izgladnjivana pre smrti. Kako bi sprečila njeno eventualno bekstvo za Francusku Sabrina joj je oduzela pasoš.

Prestravljena, uplašena i gladna živela je sa ovim poremećenim parom i njihovo dvoje dece. Svakodnevno su je zastrašivali i kontrolisali iznoseći svoje zlonamerne optužbe koje uopšte nisu bile istinite. Čak su je jednom prilikom optužili kako je ukrala dijamantski privezak.

Sofi Lione
foto: Metropolitan Police / PA Images / Profimedia

Prema proceni psihijatara Sabrina pati od emocionalno nestabilnog poremećaja ličnosti koji je uzrokovao njena verovanja da dadilja kuje zaveru i zajedno sa Voltonom učestvuje u seksualnom zlostavljanju njeno dvoje dece.

Sudija je ovaj par kaznio doživotnim zatvorom jer se nakon svih dokaza ispostavilo: „Iz svih dokaza je jasno da je Sofi bila ljubazna, nežna i dobrodušna devojka." On je zatim dodao da su optužbe koje je skovala Sabrina "potpuna fikcija".

"Nije bilo opravdanja za "užasnu okrutnost" i "poniženje" koje su optuženi naneli gospođici Lione tokom snimljenih ispitivanja i mučenja pre njene smrti", rekao je sudija.

Potom je dodao: „Siguran sam u sve dokaze da ste oboje bili umešani u mučenje Sofi u kadi sve do njene smrti, navodeći je da misli da će te je udaviti ukoliko vam ne da informacije koje ste želeli, a koje nije ni mogla da vam da jer nisu ni postojale."

„Patnja i tortura kroz koju ste je podvrgli pre smrti bila je dugotrajna i bez sažaljenja."

Sudija je takođe rekao da njihovo ponašanje poseduje "okrutnost i želju za osvetom”, dodajući da je Sabrina bila motivisana neopravdanom željom da natera Sofi i Voltona da „pate”.

Rekao joj je: „Ne mislim da ste ni jednog trenutka pomislili da se ponašate zakonito. Siguran sam da ste znali da je način na koji ste je ispitivali krajnje neprihvatljiv, da je bilo protivzakonito da je napadnete i da je bila u užasnom stanju. do trenutka njene smrti i mučenja u kadi je bilo potpuno pogrešno."

Nakon što je osuđena zatvorsku kaznu Sabrina je napisala bizarno pismo izvinjenja svojoj bivšoj dadilji. U poruci je rekla da joj je žao što je ubila i da bi volela da može da "vrati sat unazad" .

"Draga Sofi, neka je mir s tobom. Pre svega želim svima dobro, posebno tvojim roditeljima i prijateljima, svi pate. Duboko mi je žao zbog onoga što se dogodilo, a zapravo smo imale mnogo lepih trenutaka. Šokirana sam i tužna što više nisi deo ovog sveta. Osećam da je sve ovo užasan san iz kojeg bih volela da se probudim. Svaki dan patim misleći na tebe i ono što ti se dogodilo i volela bih da mogu da vratim vreme i da budeš živa. Sofi, volela bih da su stvari mogle biti drugačije i nadam se da počivaš u miru sa Bogom."

Jezivi snimci koji su prethodno pušteni na sudu pokazali su kako je dadilji odbijeno bolničko lečenje nakon što je mučena, a zverstva su se nastavila sve dok nije pretučena na smrt ili udavljena u kadi u stanu ovog para.

Utvrđeno je i da su je u poslednjim danima udarali električnim kablom i tako joj polomili pet rebara i a napukla joj je i grudna kost.

Zapravo je uzrok svemu što je Mark Volton napustio Sabrinu i prestao da je podržava finansijski jer nije bio siguran da je zaista otac njenog sina.

Tokom suđenja se ispostavilo da je Sabrina sebe ubedila da ju je Volton špijunirao, imao seks sa dadiljom, pa čak i vadio Usemovu spermu kako bi ga optužio za silovanje.

Sud je utvrdio i da je bila opsednuta svojim bivšim, prijavljivala ga je policiji više od 30 puta i dobila opomenu jer ga je i na lažnom Fejsbuk profilu optužila kao pedofila.

Tokom suđenja isplivale su jezive slike piletine na roštilju koje su pokazale kako su uvrnute ubice pokušavale da prikriju miris spaljenog tela svoje dadilje. Njene rastopljene naočare pronađene su u blizini roštilja a zlokobni par je tvrdio da je njeno telo zapravo ugljenisana ovca.

Sofi
foto: HO / AFP / Profimedia

U noći kada je Sofi umrla, mučena je i utopljena u kadi pre nego što su vatrogasci pozvani da istraže oštar dim koji je dopirao iz njihove bašte. Otkrili su njeno ugljenisano telo 20. septembra 2017. u porodičnoj kući u Sautfildsu, na jugozapadu Londona.

Majka nastradale devojke je izjavila: „Sofi je tek počela da živi svoj život - niko nije imao pravo da joj ga oduzme".

„Sećam se dana kada je Sofi otišla, nisam želela da ode i bila sam ljuta na nju što je otišla. Naša ćerka nas je ostavila uzbuđena zbog mogućnosti da zaradi i pomogne nam da ispunimo svoje snove."

Sofi je bila iz ruralnog područja 100 kilometara od severoistočnog Pariza. Živela je u maloj zajednici i bila je ljubazna, rezervisana, stidljiva uz mali krug prijatelja. Niko ni na jedan trenutak nije pomislio da će se njen život završiti tako tragično.

Majka Sofi
foto: Bertrand GUAY / AFP / Profimedia

Kada je policija stigla na moj prag, pala sam , vrištala , vikala i kukala, potom su me odveli u bolnicu i od tada živim ovu noćnu moru." , kaže njena majka i dodaje: „Sofijina sestra je izbezumljena, jednostavno ne želi da prihvati da joj je sestra mrtva".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs