BILA JE TRUDNA 50 GODINA I TO JE SAZNALA U 92-OJ: Svi su je lečili od raka, a njoj se desilo nešto NEVEROVATNO

U spokoju svog života, ljubazna i iskusna starica otkriva svoju neispričanu priču. Iznenađena ne samo bolestima starosti, ona shvata misteriju dugo skrivenu u njoj samoj.

Lifestyle
06:00h Autor:
BILA JE TRUDNA 50 GODINA I TO JE SAZNALA U 92-OJ: Svi su je lečili od raka, a njoj se desilo nešto NEVEROVATNO
Priča žene koja je bila trudna 50 godina, Foto: Printscreen Youtube / CNN

Estela Melendes, 92-godišnja žena, otišla je u bolnicu "Klaudio" Vikunja u San Antoniju, Čile, zbog intenzivnog bola u stomaku koji je prekinuo njenu mirnu svakodnevnu rutinu i izazvao zabrinutost bližnjih. Nakon što su obavili rutinske pretrage i nisu otkrili ništa neobično, lekari su odlučili da naprave rendgenske snimke, a ono što su videli na njiha ih je frapiralo!

Naime, stručnjaci su uspeli da utvrde da je ono što je izazvalo nelagodnost žene mumificirani fetus u njenoj materici, pišu lokalne novine. Doktori su utvrdili da je fetus u njoj bio 50 ili više godina, što je medicinski fenomen. Zbog starosti pacijenta, stručnjaci su isključili bilo kakvu operaciju za njegovo uklanjanje.

Estela Melendes
foto: Printscreen Youtube / CNN

„Najverovatnije, nikada nije shvatila da je trudna, ali mislim da je već duže vreme patila od bolova u stomaku“, objasnio je lekar.

Ali efekti držanja fetusa unutra toliko dugo su izazvali druge zdravstvene probleme.

„Uvek je imala problema, a tek sada znamo pravi razlog. Ima kraću nogu zbog svoje težine i ne može pravilno da mokri - rekao je Luis Melendes, jedan od njenih rođaka.

Estela živi u skromnoj kući u primorskom gradu u Čileu. Njena deca su rekla da iako je zvanično ima 92 godine, zapravo je trebalo da napuni 110 jer je registrovana sa 17 godina. Takođe su izvestili da uprkos nelagodnosti, niko nije obraćao mnogo pažnje na staricu i da su njene tegobe tretirane kao obični bolovi u stomaku.

Estela Melendes
foto: Printscreen Youtube / CNN

Njena deca se sećaju da je pre oko 50 godina bila trudna i izgubila bebu. Dakle, doktori su uradili struganje, ali su sumnjali da to nisu uradili kako treba. Sada, kada su videli rendgenske snimke, pokazalo se da je fetus još uvek u njenoj utrobi.

„Odveli su je u bolnicu, rekli joj da ima rak i operisali je. I nikada joj nisu rekli da je ono što je imala bebu. I tako je ostalo unutra“, rekao je Luis, njen mlađi brat.

Uprkos poodmaklim godinama i fetusu u stomaku, Estela je normalno živela u svom domu i obavljala svoje aktivnosti. Ali, jednog dana je pala i udarila se u lakat, pa ju je brat Luis odveo u lokalnu kliniku, gde je operisala rak nekoliko decenija ranije. Doktor koji ju je lečio bio je taj koji je došao do neverovatnog otkrića.

Estela Melendes
foto: Printscreen Youtube / CNN

„Otkrio je njen stomak i bio je zadivljen onim što je video. „Ova dama je trudna“, rekao je. „Napravite još jedan rendgen od nje", rekao je i dodao:

„Kada starija osoba padne, radi se rendgenski snimak kuka da bi se isključio prelom karlice. Kada je to urađeno, pojavila se slika koja je pokazala kičmu fetusa", ​​objasnio je Dagoberto Duarte, direktor zdravstvene službe Valparaiso-San Antonio.

To je događaj bez presedana u istoriji čileanskog zdravstva. Prema Duarteovim podacima, fetus je bio oko 30 nedelja gestacije i težio je oko dva kilograma. Bila je to trbušna trudnoća, sa embrionom implantiranim van materice. Nadležni uveravaju da Estela nikada nije operisana od raka, kako je tvrdila.

Estela Melendes
foto: Printscreen Youtube / CNN

Međutim, njeni rođaci tvrde da je „rak” koji je Estela imala pre više od 50 godina zapravo ova trudnoća.

Zbog starosti pacijentkinje, bilo je previše opasno ukloniti mumificirani fetus, pa će Estela morati da nastavi da živi sa njim do kraja života. Slučajevi poput ovih su iznenađujući i pokazuju da znamo vrlo malo o ljudskom telu i njihovoj sposobnosti da izdrže teškoće.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs