ZBOG LJUBAVI SE ODREKLA TITULE PRINCEZE I OGROMNOG BOGATSTVA: Živi u jednosobnom stanu, a od silnog stresa je obolela

Japanska princeza Mako zbog ljubavi se odrekla titule i svog rakoša koju ona sa sobom nosi.

Lifestyle
Autor:
ZBOG LJUBAVI SE ODREKLA TITULE PRINCEZE I OGROMNOG BOGATSTVA: Živi u jednosobnom stanu, a od silnog stresa je obolela
Japanska princeza zbog ljubavi se odrekla titule i bogatstva, Foto: Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia

Princeza Mako odrekla se lagodnog života zbog ljubavi s Keijem Komurom što je izazvalo puno negodovanja u njenom rodnom Japanu.

Da joj život daleko od kraljevskog dvora prija potvrđuju i njene fotografije na kojima se vidi kako se nekadašnja princeza opustila pa se često može videti na ulicama Njujorka u koji se preselila sa svojim odabranikom.

Princeza Mako sa verenikom
Princeza Mako sa verenikom foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Princeza se brzo prilagodila američkom životu, pustila dugu kosu i uskočila u modernije komade pa su mnogi komentarisali kako izgleda bolje nego ikad i u skladu sa svojim godinama.

Prema pisanju stranih medija, Mako je navodno pronašla i posao, ali iako su mnogi pomislili da ju je na to muka naterala prevarili su se.

Princeza Mako sa svojim izabranikom
Princeza Mako sa svojim izabranikom foto: Profimedia

Naime, Mako, kako navodi Japan Tajms, radi kao neplaćena volonterka u njujorškom Metropolitan Museum of Art. U muzeju radi u delu posvećenom azijskoj umetnosti, a trenutno pomaže da se postavi izložba slika inspirisanih životom službenik iz 13. veka koji je predstavio budizam u Japanu.

"Kvalifikovana je i verovatno se bavi predmetima u kolekciji. To je posao koji zahteva veliku pripremu i često to oduzima puno vremena u biblioteci", komentarisala je bivša kustosica ovog muzeja.

Inače, Mako je studirala umetnost i kulturnu baštinu na Međunarodnom hriščanskom Univerzitetu u Japanu, gde je i upoznala svog sadašnjeg supruga. Nakon toga je radila kao posebna istraživačica u Muzeju Univerziteta u Tokiju. Studirala je i istoriju umetnosti na Univerzitetu Edinburg u Škotskoj i magistrirala iz studija muzeja i galerija na Univerzitetu Leikester u Engleskoj 2016. godine.

Princeza i pravnik Komuro upoznali su se tokom studija 2012., a javnost je saznala da su vereni 2017. Potom su čekali čak tri godine dopuštenje i blagoslov njene porodice.

Princeza se odrekla titule zbog ljubavi
Princeza se odrekla titule zbog ljubavi foto: Profimedia

Mako i Komuro su rekli sudbonosno 'da' 26. oktobra 2021. godine, tri dana nakon njenog 30. rođendana, a pre venčanja su se stotine ljudi, koji su protiv njihovog braka, okupili u Tokiju. Kao da Mako nije pretrpela dovoljno stresa, ni njeno venčanje nije prošlo u miru.

Svadbu su ranije morali da odlože, a pojavila su se nagađanja da su razlog Komurini finansijski problemi, odnosno njegove majke.

Iz carske porodice su objasnili da su pomerili venčanje zbog ogromne medijske pažnje i ružnih komentara na račun princezinog verenika da nije podoban da bude s unukom nekadašnjeg cara Akihita. Pritisak je toliko naštetio Makoinom zdravlju da joj je dijagnostifikovan posttraumatski stresni poremećaj (PTSP).

Princeza se venčanjem za Keija odrekla titule i statusa jer tako nalaže japanski zakon za žene, koje pripadaju carskoj porodicu. Mako je trebalo nakon udaje da dobije 1.4 miliona dolara i taj novac bi joj olakšao novi način života, ali odrekla se i toga.

Zbog svog bega u Ameriku princeza i njen odabranik su dobili nadimak 'japanski Megan i Hari'.

Princeza Mako
Princeza Mako foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs