PROTIVNIK ERDOGANA OŽENIO JE ROĐAKU I U BRAKU JOJ OVO STROGO ZABRANIO: Ona na sve pristala, pa doživela VELIKU TRAGEDIJA

U Turskoj se danas održava drugi krug predsedničkih izbora, a u prvom planu su, zapravo, dame kandidata, koje su prilično različite, posebno kada je u pitanju stil odevanja.

Lifestyle
17:24h Autor:
PROTIVNIK ERDOGANA OŽENIO JE ROĐAKU I U BRAKU JOJ OVO STROGO ZABRANIO: Ona na sve pristala, pa doživela VELIKU TRAGEDIJA
Ko je žena Kemala Kiličdaroglua?, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Život političara Kemala Kiličdaroglua koji želi da preuzme predsedničku poziciju od Redžepa Erdogana zaintrigirao je javnost otkako je dobio veliki broj glasova u prvom krugu izbora u Turskoj. Naime, o njegovoj prošlosti se mnoge informacije dovode u pitanje, a ovaj političar se trudi da sačuva privatnost za sebe.

Selvi Kiličdaroglu
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kemlaova supruga je rođen 5. maja 1952. godine. u Turskoj. Iako je svet zna po imenu Selvi, u porodici su je zvali Sevim. Školovala se na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Ankari. Međutim, kada je upoznala budućeg muža i započela sa njim život, odustala je od studija.

Kemal nije bio za to da njegova žena uđe u svet politike kada su uplovili u bračne vode, te ona tu želju poštuje i dan-danas. Po profesiji je novinar, ali je prestala da se bavi tim poslom, kada je Kiličdaroglu postao predsednik CHP-a. Prati svog partner u svemu, neizmerna mu je podrška u svim poslovnim poduhvatima, a neretko svoje stavove deli na Tviteru.

Selvi Kiličdaroglu
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kiličdaroglova porodica pripada plemenu Kureisan, koje ima veoma zanimljivu tradiciju. Čuveni političr je sa Selvi stao na ludi kamen 1974. godine, a strani mediji pišu da su njih dvoje i dalji rođaci. Imaju sina Kerema, dve ćerke Asli i Zejnep i unuku iz Aslijevog braka. Imali su još jedno dete, ali je ono, nažalost, preminulo samo 3 meseca od rođenja, što je za njih bio veliki udarac.

1 / 5 Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Zalaže se za bolji položaj žena u Turskoj, kao i za veću zaštitu dece. Vrlo je aktivna na svim društvenim mrežama, ne libi se da kaže sa kakvim se sve poteškoćama susreću ljudi, kao i da daje predloge njihovo rešavanje, a smatra da je sada finansijska situacija u mnogim porodicama kritična.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs