EMINA JE UVEK BILA UZ ERDOGANA I ČVRSTO GA DRŽALA ZA RUKU: Rodila mu četvoro dece, a zbog ovog se nije svidela svekrvi

Donosimo vam zanimljive detalje o životu Emine Erdogan, supruge turskog predsednika Tajipa Erdogana.

Vip priča
15:36h Autor:
EMINA JE UVEK BILA UZ ERDOGANA I ČVRSTO GA DRŽALA ZA RUKU: Rodila mu četvoro dece, a zbog ovog se nije svidela svekrvi
Sve o životu Emine Erdogan, Foto: OZAN KOSE / AFP / Profimedia

Pred građanima Turske danas je veliki i odgovoran zadatak budući da se u Turskoj održavaju predsednički i parlamentrni izbori. Kandidati za predsednika Turske su, prema redosledu na glasačkom listiću, Redžep Tajip Erdogan, Kemal Kiličdaroglu i Sinan Ogan.

Dok jedni prognoziraju da se Erdoganu bliži politička penzija, budući da poslednja istraživanja javnig mnjenja pokazuju da kandidat opozicije Kemal Kiličdaroglu ima podršku 49,3 odsto birača, a aktuelni šef države 43,7 odsto.

Međutim, simpatizeri aktuelnog šefa države veruju da će i ovog puta pobediti u trci za predsednika. Ipak, najveća podrška Tajipu Erdoganu jeste njegova supruga Emina koja uvek čvrsto stoji uz njega.

Emina i Tajip Erdogan na glasanju
Emina i Tajip Erdogan na glasanjufoto: UMIT BEKTAS / AFP / Profimedia

Emina redovno prati supruga na državničkim putovanjima, a dosad se srela i razgovarala sa prvim damama nekih od najmoćnijih zemalja sveta. Takođe, uz Erdogana je bila u njegovim najtežim momentima, kao i u onim najlepšim. Danas je čvrsto držeći svog supruga za ruku došla na glasanje i dala mu veliku podršku.

Emina i Tajip Erdogan
Emina i Tajip Erdoganfoto: Profimedia

Ko je zapravo Emina Erdogan

Emina Erdogan, supruga turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, arapskog je porekla i rođena je 16. februara 1955. godine. Rođena je kao peto dete i jedina ćerka u porodici koja potiče iz provincije Sirt.

Pohađala je Mithat Pasa Aksam umetničku školu, koju je napustila pre mature. Imala je 15 godina kada joj je stariji brat Husein zabranio da napušta kuću jer "to nije priličilo devojčicama njenog uzrasta". Međutim, uvek je bila dosledna sebi i i borila se za svoje mesto pod suncem.

Emina i Tajip Erdogan
Emina i Tajip Erdoganfoto: Profimedia

Sudbinski susret i velika ljubav

Pre udaje bila je članica "Asocijacije idealističkih žena", a na jednom skupu upoznala je budućeg muža. Venčali su se 1978. godine. Uprkos velikoj ljubavi, njena svekrva se protivila tom braku, tražeći od sina da oženi devojku potpuno pokrivenog lica, ali Emina nikad nije pristala na to i ponovo je pokazala da čvrsto brani svoje stavove.

Uprkos tome što nikada nije bila potpuno pokrivenog lica, uvek je poštovala tradiciju i nosila hidžab.

Emina i Tajip Erdogan
Emina i Tajip Erdoganfoto: Profimedia

Kad je njen suprug izabran za gradonačelnika Istanbula započeto je i njeno aktivno učešće u društveno odgovornim projektima u toj turskoj metropoli. Doprinela je susretu različitih društvenih grupa inicirajući sofre gde su se sretali siromašni i bogati, što je inače deo tradicije. Aktivno se bori za prava žena, dece i starijih. Često je možemo videti među narodom, zbog čega je toliko i obožavana.

Emina Erdogan
Emina Erdoganfoto: Arif Hudaverdi Yaman / AFP / Profimedia

Porodica iznad svega

Emina je rodila četvoro dece Ahmeta Buraka, Nedžmetina Bilala, Ezru i Sumeju, koja je uspešna poslovna žena. Poznato je da je Emina ceo svoj život posvetila mužu i deci, te da je veoma porodična žena koja drži do tradicionalnih vrednosti.

1 / 9 Foto: Profimedia

Prepoznatljiv stil - spoj modernog i tradicionalnog

Njen stil odevanja je prepoznatljiv, u skladu sa tradicijom, a poznata je i po pojedinim brendiranim komadima odeće i asesoara svetski poznatih dizajenra. Uprkos tome što nosi hidžab, svaka njena odevna kombinacija privuče veliku pažnju.

Emine Erdogan
foto: Profimedia

Emina važi za jednu od najvećih dama Turske, koja ponosno nosi hidžab i čuva tradiciju, dok sa druge strane svaku kombinaciju začini zanimljiim detaljima.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs