Šik i trendi

TREBA VAM PROMENA? VREME JE ZA ŠIŠANJE: Ove bob frizure će vas inspirisati da već sutra skratite kosu

Ova frizura ide uz sve boje kose i oblike glave. Laka je za održavanje, a njom ćete ostavljati utisak da imate stila

Nega
22:37h Autor:
TREBA VAM PROMENA? VREME JE ZA ŠIŠANJE: Ove bob frizure će vas inspirisati da već sutra skratite kosu
Foto: Profimedia

Šta svaka žena menja nakon velikih životnih promena, ali i onda kada joj stari friz postane monoton? Kosu! Upravo to su uradile i mnoge svetske zvezde koje su znatno skratile kosu i na crvenom tepihu se pojavile s novom frizurom, najavljujući trend koji će biti popularan tokom cele godine. U pitanju je - bob.

Penelope Kruz
foto: Profimedia

Ova frizura pruža više različitih načina da je stilizujete - od onog do ramena, pa do kombinacije sa šiškama, zbog svoje praktičnosti odlična je u svim periodima života. Bez obzira na to kakvu boju kose imate, bob će se svojim oblikom prilagoditi svakom stilu i zato i jeste u vrhu naših favorita.

Francuski bob

Ovaj stil najčešće karakteriše dužina kose koja doseže ispod uha, tačno do vilice, u kombinaciji s razbarušenim i/ili kraćim šiškama. U vaš celokupan izgled unosi posebnu dozu šarma i svakom autfitu daje finalni pečat, čineći ga interesantnijim.

Lob

Lob bismo opisali kao nešto duži bob. Za razliku od standardne bob frizure, on blago dodiruje ramena. Ova dužina odgovarajuća je jer je možete nositi ravno ili prelomljeno, a dodatna čar je to što odgovara različitim oblicima glave i tipovima kose.

Bardo šiške

Brižit Bardo upamćena je po neodoljivom šarmu, a njen zaštitni znak - bile su šiške. Baš takve kakve je ona nosila biće trend u ovoj godini, a izgledaju dobro i na bob frizuri, kao i na dugoj kosi. Obično se seku ravno, ali ipak preporučujemo da budu u blagim slojevima da ne bi davale strog izgled. Najbolja dužina je tik iznad obrva.

Dženifer Aniston
foto: Profimedia

Overkat

Overkat je pojam koji vežemo za lažni bob. Njegovi različiti stilovi podrazumevaju stepenasto i asimetrično šišanje nekoliko delova kose i kreiranja "dugih šiški" koje uokviruju lice, pa kosa dobija dodatni volumen i svežinu.

Old maney bob

Doseže do iznad ramena, najčešće do sredine vrata. Karakterističan je po sjajnoj kosi punoj volumena koja ima krupnije talase ili je isfenirana ka unutra. Boja kose ne igra veliku ulogu, a ono što je najvažnije jeste da kosa sija i ima zdrav izgled.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs