Neprevaziđena

Bila i ostala simbol lepote: Jednostavna nega Merilin Monro za svaku ženu!

Ovu slavnu lepoticu i holivudsku divu i danas mnogi smatraju jednom od najlepših žena svih vremena. Evo nekoliko tajni lepote koje su od nje stvorili ikonu kojoj se dive žene širom sveta
Lepi & Zdravi
19:52h Autor:
Bila i ostala simbol lepote: Jednostavna nega Merilin Monro za svaku ženu!
Foto: Profimedia

Norma Džin Mortenson poznatija pod umetničkim imenom Merilin Monro rodila se 1. juna 1926. godine u Los Anđelesu. Ovu slavnu lepoticu i holivudsku divu i danas mnogi smatraju jednom od najlepših žena svih vremena. Evo nekoliko tajni lepote koje su od nje stvorili ikonu kojoj se dive žene širom sveta.

1. Posvetlite pramenove

Merilin Monro privlačila je pažnju i kao brineta, ali tek kad je kosu ofarbala u platinasto plavu boju počela je da dobija značajne holivudske uloge. To ne znači da bi trebalo u potpunosti da promenite boju kose, ali svetliji pramenovi sigurno će da osveže svaku frizuru ovoga leta.

Snimao Merilin Monro i šokirao se: Nisam mogao da verujem kako živi! (FOTO)

2. Negujte kožu

Merilin je verovala u zdravu i negovanu kožu, pa je hidratantnu kremu nanosila nekoliko puta tokom dana i obavezno pre spavanja.

3. Oivičite oči

Holivudska glumica obožavala je da koristi crnu i smeđu olovku za oči kako bi postigla efekat mačjih očiju, koje se smatraju jednostavnim bjuti trikom za zavodnički pogled koji obara s nogu.

4. Stavite veštačke trepavice

Kozmetička torbica Merilin Monro prodata je 1999. godine na aukciji za vrtoglavi iznos od milion američkih dolara. U njoj su se našle i glumičine veštačke trepavice, bez kojih nije mogla ni na jednu premijeru. Veštačke trepavice otvaraju pogled i vizuelno povećavaju oči.

Anđeosko lice, mladalačka linija: Ima 62 godine, a izgleda bar 20 mlađe, evo kako! (FOTO)

5. Podignite obrve

Ikona lepote znala je da su obrve ukras lica, pa ih je pažljivo uređivala kako bi se stvorio visoki luk koji izdužuje lice i dodatno ih je ispunjavala olovkama u nežnoj smeđoj nijansi.

6. Našminkajte usne

Marilin Monro nosila je nekoliko nijansi ruževa za usne, ali svakako su ostale najzapamćenije fotografije i filmovi u kojima je blistala sa crvenim ružem. Jarka crvena boja ruža izvrsno pristaje plavušama, narandžasto-crvena boja pristaje brinetama sa svetlo smeđim i zelenim očima, dok tamnooke dame smeđe kose odlično nose tamnije nijanse boje mesa.

7. "Personalizujte" svoj miris

Kada su je pitali šta nosi u krevetu, Monro je odgovorila: "Pet kapi Chanela No. 5" i tako je ušla u istoriju.

Omiljeni miris koji kombinuje mirise ruže, jasminna i ylang-ylanga stavljala je čak i u kupku. Ako želite da budete primećeni i zapamćeni, odaberite jedan miris koji će biti vaš zaštitni znak, i koji će savršeno da odgovara vašem karakteru.

Vitka, zdrava i fit u 47. godini: Ovako izgledaju jednostavni rituali Dženifer Aniston! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs