Sačuvajte liniju

Sprečite gojenje ove zime: Jednostavne navike koje svako može da usvoji!

Dovoljno je da sledite nekoliko saveta, ali to ne znači da moramo da se odreknemo svih ukusnih specijaliteta, posebno onih prazničnih
Lepi & Zdravi
13:00h Autor:
Sprečite gojenje ove zime: Jednostavne navike koje svako može da usvoji!
Foto: Thinkstock

Da bismo izbegli mrski višak kilograma koji mnogi nakupe tokom zimskih dana, dovoljno je da sledite nekoliko saveta, ali to ne znači da moramo da se odreknemo svih ukusnih specijaliteta, posebno onih prazničnih.

Upijte pozitivnu energiju sunčeve svetlosti

Poznato je da zbog nedostatka sunčeve svetlosti tokom zime možemo da osećamo blagu depresiju, pa je preporučljivo da tokom jutra pustite svetlost u dom, ali i da se prošetate, na primer deo puta do posla. Zahvaljujući suncu bolje ćete se osećati i povećaće se proizvodnja serotonina, a tada ćete manje žudeti za hranom.

Zeleni sok za kojim je Holivud odlepio: Manje kilograma i jači imunitet u rekordnom roku! (RECEPT)

Pronađite zimski sport za sebe

Bilo da se radi o šetnjama, skijanju ili klizanju, zimi je važno kretati se kako biste ostali u formi, ali i ostali zdravi. Na taj način ćete da potrošite i kalorije viška od ukusne hrane ili grickalica dok ste pod toplom ćebetom gledali film ili pratili omiljenu seriju.

Ima li jednostavnijeg načina za mršavljenje? Bez gladovanja 3 kg manje za jednu nedelju! (RECEPT)

Niste sportski tip?

Ako ne volite da vežbate u proleće i leto, kada nas lepo vreme mami na pokret, zimi se sigurno stvari neće promeniti. Ali, to ne znači da ne možete da prošetate i malo pogledati izloge u gradu, dati sebi zadatak da subotom pešice idete do pijace ili nekoliko dana tokom nedelje do posla. I to će da pomogne da se organizam pokrene, a metabolizam radi kako treba. Osim toga, odlazak u kuglanu ili slična druženja takođe neće odmoći.

Naučite da stanete na vreme

Nema ništa loše u nekoliko kockica čokolade ili prazničnim kolačima, ali većinu vremena ipak bi trebalo da birate zdravije namirnice. Voće je zapravo slatko i ima šećera u sebi, a ako birate mandarine ili pomorandže, telu ćete da osigurate preko potrebni C vitamin i čuvaćete imunitet.

Ne morate da gladujete: Kako je Alisa smršala 70 kilograma! (FOTO)

Više stresa znači i višak kilograma

Prečesto posežemo za nezdravim grickalicama i slatkišima kada nas nešto muči, posebno na poslu. Ali, u ovo praznično vreme stres je još i jači jer želimo sve da uradimo na vreme, pa se dani nezdrave ishrane samo ređaju jedan za drugim. Umesto slatkiša i grickalica popijte šoljicu toplog čaja i razmislite kojim ćete danima i kako obaviti sve pripreme za praznike.

Spisak sa svim važnim stavkama biće od velike pomoći, a porodično planiranje i veselje povodom praznika je najlepše provedeno vreme. U svakom slučaju, razmislite koji su trenutno najveći uzročnici stresa u vašem životu i probajte da ih eliminišete koliko god je moguće.

Izbegnite grešku koju mnogi prave na dijeti: Može da bude fatalna!

Unosite cink u organizam

U studiji objavljenoj u časopisu Journal of Nutrition, naučnici su otkrili da nizak nivo cinka može da uspori metabolizam, pa će telo da sagori manje kalorija. Možda onda nije na odmet da unosite namirnice koje imaju cink, a to ćete postići orašastim plodovima, celim žitaricama i pomoću puno različitih vrsta voća i povrća.

Semenke bundeve kao lek: Idealne za zdravo srce, dijabetes, imuni sistem i nesanicu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs