"IZGLADNJIVALA SAM SE, PILA SAMO VODU, GUBILA RAZUM": Najlepšoj ženi 90-ih dijeta je napravila pakao od života

Bivša manekenka uvek je privlačila pažnju svojim izgledom, za koji se dosta žrtvovala. Poseban alarm joj se upalio u kasnijim dvadesetim godinama

Lepi & Zdravi
22:47h Autor:
"IZGLADNJIVALA SAM SE, PILA SAMO VODU, GUBILA RAZUM": Najlepšoj ženi 90-ih dijeta je napravila pakao od života
Linda Evanđelista, Foto: Profimedia

Linda Evanđelista je bivša manekenka koja je uvek privlačila pažnju svojim izgledom, za koji se dosta žrtvovala. Poseban alarm joj se upalio u kasnijim dvadesetim godinama.

Manekenka je otvoreno progovorila o ozbiljnim posledicama koje je doživela zbog jedne dijete za koju je skupo platila, a kasnije se duboko kajala zbog svoje odluke.

Linda Evanđelista
foto: Shutterstock / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Bivša manekenka koja je oduvek privlačila pažnju svojim besprekornim izgledom sada je otkrila da je suočila s izazovima održavanja svoje vitke linije. Njena posvećenost fizičkoj aktivnosti i brizi o težini intenzivirala se kada je ušla u kasne dvadesete godine.

"U mlađim danima, mogla sam jesti gotovo sve, ali se sve promenilo kada mi se metabolizam usporio negde oko 30. Počela sam s vežbanjem kad sam imala 27, 28 godina, shvativši da se stvari moraju promeniti. Putujući svakog drugog dana, radeći i istražujući svet, shvatila sam da moram posebno paziti na održavanje težine. Ipak, došao je trenutak kada sam morala još pažljivije pratiti sve", ispričala je Linda, opisujući svoj zahtevan režim ishrane.

Linda Evanđelista
foto: Profimedia

Osim redovnih vežbanja, Evangelista je otkrila da je često praktikovala detoksikacije, uključujući i medicinska čišćenja, kao što su praškasti napici ili osnova od pirinča. Posebno je naglasila svoje iskustvo s programom "Master Cleanse" (detoksikacija napitkom od limuna, prim. aut.), koji je sprovodila više puta.

Jedan od tih detoksikacionih procesa odvijao se u pustinji blizu Palm Springsa, a Linda je istakla ozbiljnost ove prakse.

Linda Evanđelista
foto: AP / Scott Roth

"To se odvija u pustinji blizu Palm Springsa, gde pijete samo tečnost, uglavnom vodu s limunom i mentom, kao i čajeve, i dobijete jednu čašu soka dnevno. Takođe, jednom dnevno dobijete razblaženo povrće koje nazivaju supa. Ali, to je suštinski dijeta izgladnjivanja, nešto neverovatno. Nikada više neću dozvoliti sebi da prolazim kroz takvo nešto", upozorila je Linda s izrazitom ozbiljnošću.

"Sve to je bilo veoma neprijatno, potrošila sam sav taj novac, a jedini način da to ispravim, kako sam tada mislila, bio je unos nula kalorija, pa sam samo pila vodu. To me je dovelo do gubitka razuma", zaključila je Evangelista, izazivajući šok u javnosti svojim iskustvom, prenosi Daily Mail.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs