KAD SE DESILA NESREĆA OTAC I MAJKA SU MU UMRLI OD TUGE: Nakon jezive tragedije, narodnom pevaču svi okreću leđa

Pevač Jašar Ahmedovski decenijama je na sceni, a njegov brat Ipče, takođe se bavio muzikom

Celebrities
19:31h Autor:
KAD SE DESILA NESREĆA OTAC I MAJKA SU MU UMRLI OD TUGE: Nakon jezive tragedije, narodnom pevaču svi okreću leđa
Jašar Ahmedovski, Foto: preentscreen/Youtube

Pevač Jašar Ahmedovski od malih nogu je znao da će se baviti muzikom, a kasnije je i ostvario svoj najveći san. Kako i sam kaže, samo to je bila njegova želja odmalena, ali danas ima onu najveću, neostvarenu, da bude roditelj.

Komponovao je mnoge pesme, ali se i našao u nekima od njih, kao što je ona dobro poznata "Dok je mene Jašara". Već sa deset godina počeo je da dobija neki novac, a pamti i čime se prvo počastio.

„Sve osnovno sam imao u detinjstvu. Ništa mi nije falilo. Naši roditelji su nas voleli i pazili“, rekao je Jašar koji ima velike hitove.

„Ja volim svaku svoju pesmu. Volim ‘Venčajte me s njenom lepotom’, ja sam autor te pesme. Ima ih još mnogo. Oni koji me nisu pitali za dozvolu da obrade moju numeru je njihovo nevaspitanje. Svako treba da prvo otpeva svoju pesmu. Nemam ništa protiv kavera, ali da bi neko bio autentičan treba da snimi svoju pesmu prvo“, izjavio je pevač.

Nažalost, pre gotovo 30 godina, Ipče, njegov brat je poginuo u saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali, a Jašar mu je posvetio pesme.

„Doživeo sam veliku tragediju 1994. godine, bilo mi je mnogo teško, ali sam morao da nastavim. Ostao sam bez mog brata Ipčeta koji je imao saobraćajnu nesreću, tada mi se život okrenuo naopačke, trebalo je živ i zdrav izaći iz toga. Nama je on bio nešto najbolje i najlepše, mnogo je teško… Bio sam u Beogradu kada sam saznao za njegovu smrt, bilo je 5 ujutru. Pesme koje sam mu posvetio, otpevao sam tada i nikad više, teško je bilo i snimiti te pesme… Ipčetove pesme su toliko popularne da je idol i mlađim generacijama. Kad pevam njegove pesme, to je delirijum. Mnogo mi je drago zbog toga…“, ispričao je Ahmedovski u Premijera vikend specijalu.

Jašar Ahmedovski
foto: Antonio Ahel/ATAImages

"Njemu sam bio uzor, doveo sam ga u Beograd, odgovaran sam bio za njega, trudio sam se da poštuje kodekse života. Bio je temperametan, vozio je brzo. Stalno sam se svađao sa njim zbog toga, čak sam i izlazio negde na auto-putu ako ne vozi sporije. Takav je bio, i nažalost sa takvom vožnjom je završio.Teško zaplačem, ali kad čujem njegovu pesmu, da. Emocija me oduzme. Otac i majka su umrli od tuge kad je on poginuo", rekao je Ahmedovski sa knedlom u grlu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs