BEKAM 1 POTEZOM POKAZAO ŠTA ZAISTA MISLI O MESIJU: A onda se "sukobile" i njihove žene, Antonela SVE IZNENADILA potezom

Veče u Majamiju je pokazalo na delu šta Bekam zaista misli o Mesiju!

Galerije
15:17h Autor:
1 / 9 Foto: Pichichipixx / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Viktorija i Dejvid Bekam uživali su sinoć u večeri sa Lionelom Mesijem i njegovom lepšom polovinom Antonelom Rakuco u luksuznom restoranu "Gekko" u Majami, proslavljajući sjajne uspehe i prijateljstvo. A čuveni Englez i danas ne može da veruje da je najboljeg fudbaler današnjice uspeo da dovede u svoj klub, priznajući da je o tome maštao godinama.

Lionel Mesi, Viktorija Bekam, Antonela Rokuzo
foto: Pichichipixx / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ovom prilikom su obe dame blistale u potpuno različitim stajlinzima. Viktorija je bila "zakopčana do grla" u crno autfitu, koji je pratio liniju njenog vitkog tela, dok je lice skrivala iz veliki naočara u istoj boji.

Sa druge strane, Antonela je sijala u kratkoj i uskoj roze haljini. Osmeh nije skidala sa lica, a svi pričaju o njenim prezgodnim nogama!

Naime, Dejvid Bekam je uspeo da povuče i najveći potez u funkcionerskoj karijeri i u Inter Majami dovede Lionela Mesija.

Lionel Mesi, Viktorija Bekam, Antonela Rokuzo
foto: Pichichipixx / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Uzalud su Argentinca zvali u Saudijsku Arabiju gde bi svakako dobio više para. Ali kvalitet života sigurno ne bi bio isti, a Amerikanci pride znaju kako da se zahvale i nekim vanfudbalskim mogućnostima koje se otvaraju.

“Sve je poteklo tokom razgovora na večeri uz čašu vina. Rekao sam Horheu Masu: ‘Jednog dana, treba da dovedemo Mesija u naš klub’. Bilo je to verovatno kada smo se prvi put sreli. Čak sam pronašao na telefonu sliku (marketinške agencije) Dabldej&Kartrajta, napravili su nam montažu dresa sa grbom (tada nepostojećeg kluba), Leo ga je nosio. Bilo je to pre 10 godina. Dakle, uvek mi je bilo na umu. Verovatno svaki vlasnik kluba želi da dovede najboljeg. Da li svako i uspe? Naravno da ne. Ali mi smo sedeli na večeri i bili u faonu: ‘OK, za naše tržište, za naše navijače, nema nikog boljeg od Lea”.

A, onda koju godinu kasnije, Inter Majami još nije postojao, Bekam putuje u Barselonu, Mesi još igra tamo…

“Seli smo na avion i u tajnosti odleteli iz Londona za Barselonu. Ušunjali smo se u hotel, sreo sam se sa Horheom Mesijem (Leovim ocem i menadžerom) i počeli razgovor: ‘Želeli bismo da jednog dana vidimo tvog sina u našem klubu. Znamo da je još rano, ali jednog dana bismo voleli da Leo igra za Majami’. Onda je Horhe uradio neverovatan posao stvarajući narativ o tome šta bi Leo mogao da uradi za fudbal u ovoj zemlji, šta bi mogao da uradi za MLS ligu i Inter Majami”.

Dejvid Bekam
foto: John Walton / PA Images / Profimedia

Pomoglo je i to što je Bekam iz svog iskustva mogao da mu objasni da Amerika pruža mnoge mogućnosti, ne samo fudbalske.

Kada sam ja otišao, imao sam 32 godine i došao sam iz madridskog Reala. Kritikovali su me, jer idem u ligu sa 13 ili 14 klubova i u kojoj je samo šest stadiona fudbalskih. A ja sam uvek voleo Ameriku, šanse koje ona donosi. Uvek sam razmišljao o tome da bih voleo da živim ovde ako bih mogao da promenim lice igre u SAD, ako bih iz Evrope preneo ono što sam naučio”.

Leo je shvatio poruku.

“Mislim da je video to i pomislio: ‘OK, ovo je šansa. Video je ovo kao dugoročan projekat. Čak i ako izgubimo dve prve utakmice sa Leom – ne brinem se. Želim da pobeđujem, Leo želi istro, Hose i Horhe takođe. Ali iznad svega, ovo je dugoročan projekat. Tako sam ja uvek gledao. Tako i Mesi gleda”.

Uostalom, Mesi je već osvojio sve što je mogao i možda i jeste vreme za nešto novo.

Lionel Mesi
foto: Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

Mundijal mu je bio šlag na torti. Ovo je video kao projekat, kao zaostavštinu, mnogi fudbaleri ne razmišljaju tako. Vide priliku da igraju na različitim mestima, ali Leo je video priliku da promeni fudbal u jednoj zemlji, da bi mogao da inspiriše celu jednu generaciju… Ne priča samo ceo Majami o Leo, već cela Amerika, cela planeta”.

Pa ipak, nije bilo lako ubediti ga…

“Dovesti čoveka koji je pre godinu dana osvojio Svetsko prvenstvo u klub koji postoji svega tri godine… To je đavolski uspeh”.

Zaista jeste. O tome svedoči i Bekamovo radovanje kada je dobio konačno “da”.

Nisam verovo da ću kao vlasnik kluba moći da iskusim isto osećanje koje sam mogao kao igrač. Ali kada sam dobio poziv, osećao sam se kao da sam izlazio na teren Old Traofrda ili Vemblija. Mislio sam: Potukli smo konkurenciju. Doveli najvećeg u istoriji naše igre”.

Seća se naravno i gde je bio kada je taj poziv stigao.

“Bio sam u Japanu sa porodicom i probudio sam se u pet ujutru, jer je telefon uporno vibrirao. Supruga Viktorija je rekla: ‘Zaista? Ugasi taj telefon’. Pogledao sam i vidim da je nešto bitno: ‘Šta se dešava, nešto se veliko dešava’’. Stavim naočare i vidim: Leo dolazi! Gotovo je! Potvrdio je! Žena me pita: ‘Kako misliš potvrdio je?’ Kažem: ‘Rekao je na TV-u da ide u Inter Majami’. Naježim se i sada kada pričam o tome”.

Spavanja više nije bilo.

“Okrenuo sa odmah Horhea, bio sam emotivan zbog svega što smo prošli u ovih nekoliko poslednjih godina. Dok smo pokušavali da izgradimo ovaj klub, preskakali prepreke, izazove… Dok smo tražili zemlju za stadion, ulazili u pravne bitke… Taj jedan trenutak je promenio sve. Promenio je ceo naš klub. Kad se Viktorija zaista rasanila, zagrlila me je i opet sam postao emotivan. Od tada svaki dan dolazim u 07.30 ujutru samo da ga vidim. Da vidim da li je zaista tu”, zaključio je Bekam za "Atletik".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs