Neverovatne sudbine

Prokleti već 720 godina: U najnesrećnijoj kraljevskoj porodici nastradala svaka generacija! (FOTO)

Kneževinu Monako osnovao je na prevaru Frančesko Grimaldi, pa je otkako je stvorena obeležena izdajama, razvodima, tragičnim događajima i obmanama, a sve to nastavilo se do danas. Zla kob nadvila se i nad najpoznatije pripadnike ove porodice, s titulama prinčeva i princeza, a iako su se svi nadali da će to prestati brakom princa Renijea III i Grejs Keli, nije bilo tako

Vip priča
18:24h Autor:
Prokleti već 720 godina: U najnesrećnijoj kraljevskoj porodici nastradala svaka generacija! (FOTO)
Foto: AP / Valery Hache

Rečima "i živeli su srećno do kraja života..." završavaju se gotovo sve bajke, a mnogi smatraju da život baš kao u bajci imaju i pripadnici kraljevskih porodica. Možda i nemaju uvek priliku da se venčaju s ljubavlju svog života, jer su njihovi brakovi u većini slučajeva dogovoreni, ali znači li to onda da ne žive srećno?

Kada je reč o članovima porodice Grimaldi, najpoznatijim stanovnicima kneževine Monako, njih zaista kao da ne prati sreća, a u 720 godina, otkako je osnovana, ljubavni problemi obeležili su život svakog njenog člana. Sama kneževina nastala je, kažu, na prevaru.

Prema legendi, Frančesko Grimaldi je davne 1297. godine, kao prvi član porodice Grimaldi, uspeo da osvoji vlast nad obalnom stenom na kojoj se danas nalazi kneževska palata i to tako što je ušao preobučen u franjevca. Porodica Grimaldi bila je jedna od najbogatijih i najmoćnijih u Đenovi u to doba, a nakon razdora i mnogobrojnih svađa Frančeslo Grimaldi zauzeo je dvorac na obalnoj steni Monaka kako bi dobio uporište za borbu protiv neprijatelja.

10 strogih pravila kojih princeze moraju da se pridržavaju: Život im nije bajka!

foto: Profimedia

Opijen moći, Grimaldi je krenuo u obračun s jereticima i vešticama, koji su ubijani, a takva sudbina nije zaobišla ni lepu devojku koju je silovao. Legenda kaže da je ona postala veštica kako bi mogla da baci kletvu na celu porodicu.

"Nikada ni jedan član porodice Grimaldi neće pronaći sreću u braku", rekla je umirući.

Kletva se, čini se, obistinila jer su kroz vekove životi članova porodice bili obeleženi izdajama, razvodima, tragičnim događajima i obmanama, a sve to nastavilo se do danas.

Sveštenik predodredio život Grejs Keli: Neočekivana poruka promenila sudbinu prelepe glumice! (FOTO)

foto: Profimedia

Prošlo je 35 godina otkako je omiljena monaška princeza Grejs Keli doživela moždani udar dok je vozila automobil prema Monaku. Izletela je s puta i automobil je sleteo niz liticu.

Holivudska zvezda preminula je na licu mesta, a nije prošlo dugo i pojavile su se teorije zavere koje su govorile kako je automobil zapravo vozila njena ćerka Stefani. Trebalo je da prođe punih 20 godina da bi princeza Stefani progovorila o tom događaju i pobila sve navode. Zvanični uzrok smrti bio je fatalni moždani udar koji je i uzrokovao saobraćajnu nesreću.

Ožalošćeni princ Renije III smrt svoje voljene supruge nikako nije mogao da prežali pa se više nije ženio, a umro je 2005. godine. Sahranjen je pored nje na imanju porodice Grimaldi. Budući da su u braku proveli 26 godina, svi su se nadali da su upravo Grejs Keli i princ Renije napokon razbili prokletstvo koje se nadvilo nad njihovom porodicom. Ali nije bilo tako.

foto: Profimedia

Ni njihova deca, princeze Stefani i Karolina i princ Albert, nisu imali više sreće u ljubavi od svojih prethodnika. Najviše afera povezivalo se upravo uz ime princeze Stefani, koja se 1995. godine udala za svog telohranitelja Danijela Dikrijea i rodila mu dvoje dece. Ali ubrzo je novopečeni član ugledne porodice snimljen u zagrljaju Mjuriel Mol-Otman, koja je te iste godine ponela titulu Mis golih grudi u Belgiji.

foto: Profimedia

I pre braka dobili su dvoje dece, Luja i Polin, a sam princ Renije nikako nije želeo da da svoj pristanak za venčanje. Kada je video da ne može da ih razdvoji, Renije se itekako potrudio da Dikrije ne dobije ni novčića od njenog bogatstva. Nakon prvobitnog očaja, Stefani je krenula dalje i 2003. godine udala se za portugalskog cirkuskog akrobatu, Adansa Lopeza Peresa. Brak je, baš kao i prvi, potrajao tek godinu dana.

Kraljevska porodica obmanjivala narod: Fotografije Čarlsa i Dajane krile veliku tajnu! (FOTO)

foto: AP / Lionel Cironneau

Njena starija sestra, prestolonaslednica Karolina, već se kao 21-godišnjakinja, 1978. godine, udala za 17 godina starijeg pariskog bankara Filipa Žinoa. Nakon što je otkrila kakav joj je suprug plejboj, dve godine kasnije podnela je papire za razvod.

Iako je Katolička crkva odbila da poništi brak, to je nije sprečilo da se 1983. godine uda za italijanskog biznismena Stefana Kaziragija, koji ju je očarao na prvu. Dobili su troje dece - Šarlotu, Andreu i Pjera - ali nakon sedam godina njihovu ljubav je prekinuo tragičan događaj: Stefano Kaziragi je poginuo u neverojatnoj brodskoj nesreći.

foto: Profimedia

Iako je danas u braku s princem Ernstom Augustom V od Hanovera, žive odvojeno, a s njim ima i 18-godišnju ćerku Aleksandru.

Za razliku od svojih sestara, trenutni vladar Monaka, princ Albert II, dugo je odolevao pritisku da se skrasi. Godinama je uživao u razuzdanom životu, a lista njegovih "bliskih prijateljica" poprilično je duga i prepuna slavnih imena. Uz princa Alberta II tako su se povezivale Šeron Stoun, Gvinet Paltrou, Naomi Kembel i Klaudija Šifer, ali on je 2011. godine odlučio da pred oltar odvede bivšu olimpijku u plivanju Šarlin Vitstok.

Javna je tajna da je noć pre venčanja Šarlin želela da pobegne kod svoje porodice u Južnoafričku Republiku, ali prinčevi saradnici su je presreli na aerodromu i vratili.

Navodno su postigli dogovor, pa je venčanje moglo da se održi, a 2014. godine Šarlin je rodila blizance - Žaka i Gabrijelu.

Nikad seksepilnija princeza Šarlin: U ovakvom izdanju je nikad nismo videli! (FOTO)

foto: Profimedia

Osim njih, princ Albert II ima još dece - sa stjuardesom iz Toga ima sina Aleksandra Kostu, a s prodavačicom nekretnina iz Amerike ćerku Jasmin Grejs Grimaldi. Tada 22-mesečnog sina je priznao javno šest dana pre nego što je nasledio tron, a iduće godine otkrio je i pravu istinu o ćerki koja je tada već imala 14 godina.

Poslednja generacija porodice Grimaldi nastavila je da živi glamuroznim životom, baš poput svojih prethodnika, ali ni njih nije zaobišlo prokletstvo.

Ćerka Karoline od Monaka, 31-godišnja Šarlota Kaziragi, za koju kažu da je nasledila lepotu svoje pokojne bake Grejs Keli, odlučila se za porodični život. S francuskim komedijašem Gadom Elmaleom dobila je danas dvogodišnjeg sina Rafaela, a u maju 2016. godine sam glumac je objavio da su raskinuli.

Potencijalne žene princa Vilijama: Da nije bilo Kejt, one bi završile na britanskom dvoru! (FOTO)

foto: Reuters / Eric Gaillard

Za razliku od nje, njena braća još uživaju u bračnim radostima. Najstariji sin, 33-godišnji Andrea Kaziragi, u braku je s Tatjanom Santo Domingo i s njom ima dvoje dece - sina Aleksandra Andrea i ćerku Indiju.

foto: AP / Valery Hache

Njegov mlađi brat, 30-godišnji Pjer Kaziragi, pre dve godine venčao se s Beatris Boromeo i imaju sina Stefana Erkola Karla.

foto: Reuters / Alessandro Bianchi
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs