Model u penziji

Sve što niste znali o Houp Hiks (32), ženi koju Donald Tramp izuzetno ceni: Zovite je Houpster! (FOTO)

Predsednik Amerike za svoju najbližu saradnicu ima niz nadimaka

Vip priča
Autor:
Sve što niste znali o Houp Hiks (32), ženi koju Donald Tramp izuzetno ceni: Zovite je Houpster! (FOTO)
Foto: Profimedia

Donald i Melanija Tramp testirali su se na koronavirus nakon što je pozitivna bila Trumpova najbliža saradnica. Nema pojma o politici, niti ju ona zanima, ali je svejedno osoba od najvećeg poverenja američkog predsednika Donalda Trampa.

Reč je o Houp Hiks (32), direktorki za komunikacije u Beloj kući.

Iako izuzetno atraktivna, upućeni tvrde da je i pravi stručnjak za komunikacije.

Otac joj je regionalni izvršni direktor poznate američke PR kompanije Ogilvy Public Relations Worldwide, a od 2010. do 2015. bio je i izvršni direktor američke Nacionalne fudbalske lige.

foto: Profimedia

Houp je odrasla u Griniču u Konektikatu gde je završila srednju školu. U slobodno vreme bila je model, te čak snimila jednu reklamu za Ralf Lorena, te se našla na naslovnici magazina The It Girl, 2005. godine.

Diplomirala je engleski jezik na jučnom metodističkom fakultetu 2010. godine, a od tada njena profesionalna karijera krenula je bukvalno munjevitom brzinom kad je počela da radi u Beloj kući.

Prvi posao dobila je u njujorškoj Zeno Group, no 2012. godine prelazi u Hiltzik Strategies, nakon što je na Super Bolu upoznala vlasnika kompanije.

foto: Profimedia

Odmah je počela raditi za njegovu klijentkinju Ivanku Tramp i njenu modnu liniju, a uskoro i na drugim događajima koje je organizovala porodica Tramp.

Bila je toliko kvalitetan kadar da joj je Donald Tramp 2015. godine predložio da bude njegova sekretarica za štampu (ma što god to značilo) kad jednog dana krene u kampanju za predsednika Amerike.

Tokom kampanje otvarala je vrata novinarima koji su hteli da intervjuišu Trampa. Naravno, ne u bukvalnom smislu. Dnevno je odgovarala na više od 250 upita i mejlova, donoseći odluke koji reporteri će s njim razgovarati, a koji ne.

U decembru 2016. godine objavljeno je da će Houp postati deo Trampove administracije u sasvim novoj ulozi koju je predsednik kreirao samo za nju - direktorka strateških komunikacija u Beloj kući.

foto: Profimedia

Samo mesec dana nakon imenovanja, magazin Forbs uvrstio ju je među '30 ispod 30' jer je bila jedina žena koja je rukovodila Trampovom predsedničkom kampanjom.

Nije baš jasno zašto nikad direktno ni javno ne komunicira s novinarima. Njenu rečitost javnost je videla tek jednom, kad ju je Tramp predstavio kao svoju blisku saradnicu neposredno pred inauguraciju.

Houp je izvukla "široki osmeh broj 8" i iz sveg glasa u mikrofon uzviknula: "Srećan Božić svima i hvala Donaldu Trampu!".

I to je bilo to!

foto: Profimedia

Izuzetak je bio maju 2017. godine kada je bila iznervirana optužbama Vašington Posta da Tramp maltretira saradnike. Hiks je pokazala svu svoju glasnogovorničku veštinu:

"Predsednik Tramp ima magnetsku osobnost i širi pozitivnu energiju, koja je zarazna za sve u njegovoj blizini. Ima jedinstvenu sposobnost da komunicira s ljudima, bez obzira je li u sobi s troje ili u dvorani s 30.000 ljudi. Izgradio je izvrstan odnos s ljudima tokom života i prema svakoj osobi se odnosi s puno poštovanja. On je predivan, s odličnim smislom za humor. Ima i neverovatnu sposobnost da se ljudi u njegovoj blizini osećaju posebni i poštovani više nego su ikad pomislili da je moguće."

Nije to jedini put da se s velikim divljenjem izjasnila o svom šefu.

Neki čak već govore da se ponaša kao zaljubljena tinejdžerka.

Svi se čude što Donald ima niz nadimaka za svoju zaposlenu, pa je često pred svima zove Hopi ili Hopster. Njena kancelarija se nalazi odmah do Donaldove, a srećna Hop mesečno zarađuje 15.000 dolara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs