saznajte više

NA KORAK DO POMIRENJA: Da li su princ Vilijam i princ Hari uspeli da prebrode svoje nesuglasice? (FOTO)

Princeza Dajana poginula je davne 1997. godine. Jedan od njenih sinova, Hari, imao je tada samo 12 godina

Šuška se
Autor:
NA KORAK DO POMIRENJA: Da li su princ Vilijam i princ Hari uspeli da prebrode svoje nesuglasice? (FOTO)
Princ Vilijam i Princ Hari, Foto: Profimedia

Saobraćajna nesreća koja se dogodila usled bežanja od nasrtljivih paparaca, bila je fatalna za princezu Dajanu, a ostavila je duboke traume na njenim sinovima. Kao dečaci, pod bremenom tuge, princ Hari i princ Vilijam, maštali su da Dajani na neki način odaju počast, a izgleda da će uskoro za tako nešto dobiti priliku.

Dajana bi 1. jula napunila 60 godina, a kako navode strani mediji, tom prilikom će u vrtu Kensingtonske palate biti postavljen princezin kip. Spomenik bi trebalo da zajedno otkriju Hari i Vilijam, a javnost nagađa da bi susret pod ovakvim okolnostima mogao doneti pomirenje otuđenoj braći.

Braća su još 2017. najavila da će Dajanin kip biti izrađen, a skulptor Ijan Rank-Brodli sad napokon može da dovrši projekat, nakon što su oba brata dala saglasnost da je dizajn spomenika, onakav sa kakvim se obojica slažu.

Statua će biti izlivena u bronzi, a biće postavljena u istom vrtu u kom su Hari i Megan objavili svoju veridbu. Nije poznato jesu li braća potpisala konačni dizajn pre ili nakon intervjua Megan Markl i Harija s Oprom Vinfri, ali strani mediji veruju kako bi to mogao biti prvi znak da bi se njih dvojica mogli pomiriti.

KAKO JE PRINCEZA DAJANA IZGUBILA PODRŠKU KRALJIČINE SESTRE: Ovo joj princeza Margaret nikad nije oprostila!

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Takođe, Hari se navodno obvezao da će biti na otkrivanju spomenika, bez obzira na to što je odnos između njega i njegove porodice narušen.

- Prinčevi su sanjali o ovome još od detinjstva. Bili su deca kad im je majka poginula, a sad su odrasli muškarci i žele da joj odaju počast onako kako ona to zaslužuje - rekao je izvor blizak skulptoru.

Podsetimo, Hari je u Telegrafovom podkastu "The Mad World" otvoreno progovorio o tome kako je njegov život bio u potpunom haosu nakon što je sa 12 godina izgubio majku u tragičnoj saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine. Da bi se lakše nosio s njenom smrću, princ je, priznao je tad, postao emocionalno udaljen, i počeo da "gura glavu u pesak", odbijajući i da pomisli na pokojnu majku.

- Čemu bi to pomoglo? Samo bi me rastužilo... tako da sam tada rekao samom sebi: "Dobro, nemoj nikada dopustiti da tvoje emocije budu deo bilo čega" - rekao je Hari tom prilikom.

Situacija se samo, što je bio stariji, pogoršavala, a na kraju ga je baš njegov brat, princ Villijam, podstakao da potraži stručnu pomoć.

- Moj brat mi je, blagosloven bio, velika podrška - izjavio je tada Hari.

Uzevši u obzir poslednje, nimalo ne čude spekulacije o mogućem pomirenju prinčeva pri ponovnom susretu. Moguće je da će ih uspomena na majku, ljubav prema njoj, kao i tuga koju su zajedno iskusili ponovo ujediniti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs