Privukla pažnju

Dve države, jedna odevna kombinacija: Brižit Makron oduševila skromnošću! (FOTO)

Brižit je snimljena kako se pozdravlja sa senegalskim predsednikom i prvom damom u istom stajlingu u kom je šetala Tunisom

Star look
Autor:
Dve države, jedna odevna kombinacija: Brižit Makron oduševila skromnošću! (FOTO)
Foto: Profimedia

Predsednik Emanuel Makron i prva dama Francuske Brižit Makron posetili su Tunis, nakon čega su se uputili u glavni grad Senegala, Dakar. Dok je francuski predsednik vodio pregovore s tamošnjim vlastima, prva dama izazvala je pažnju svojom odećom. Brižit je snimljena kako se pozdravlja sa senegalskim predsednikom i prvom damom u istom stajlingu u kom je šetala Tunisom.

Modni dvoboj prvih dama: Dominacija argentinske Džeki Kenedi nad Brižit Makron!

foto: Profimedia

Francuski predsednik i prva dama krenuli su u svoju prvu službenu posetu Africi, a prva stanica na njihovom putovanju bio je Tunis. Emanuel Makron obećao je da će udvostručiti investiranje u severnoafričku državu, nakon čega je ostalo vremena i za razgledanje grada. Posetio je lokalnu pojacu u Medini, starom delu Tunisa, gde je razgovarao s tamošnjim trgovcima, primio njihove darove, pa čak i pozirao s tradicionalnom srednjoistočnom kapom.

Šta prave Francuskinje zapravo misle o Brižit Makron: Brutalno iskrene!

foto: Profimedia

Za to je vreme Brižit Makron posetila dom proslavljenog tuniskog dizajnera Azedina Alaija u Sidi Bou Saidu nedaleko od Tunisa, koji je pretvoren u muzej, kao i lokalne prodavnice sa suvenirima. Nakon Tunisa, predsednik i prva dama uputili su se u Senegal, gde su ih na aerodronu u Dakaru srdačno dočekali senegalski predsednik Maki Sal i prva dama Mariem Feje Sal.

Kaputi Brižit Makron: 5 kombinacija u kojima svaka žena izgleda kao milion dolara!

foto: Profimedia

Za razliku od Melanije Tramp koja obavezno menja outfite pre ukrcavanja i iskrcavanja iz aviona, francuska prva dama nije toliko opterećena izgledom u javnosti. Doduše, sve što Brižit Makron obuče je isključivo s potpisom etabliranih modnih kuća od kojih su joj omiljene Luj Viton i Balmajn, no prva dama očigledno smatra preteranim i suvišnim menjati odeću nekoliko puta u danu.

Isprozivali Brižit Makron da se ponaša kao kraljica: Ovako im je odbrusila!

foto: Profimedia

I u Tunisu i u Dakaru, Brižit je nosila plavi stajling od glave do pete. Uz kratku haljinu 'A' kroja, koja je poprilično netipičan izbor za francusku prvu damu, Brižit je uskladila plavi kaput i štikle, a zanimljivo je da se umesto omiljene Luj Viton torbe ovaj put odlučila za manje poznati francuski brend Tomasini. Prva dama odabrala je malu torbu Rosie, napravljenu od brušene kože s lancem i nitnama.

foto: Reuters / Philippe Wojazer
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs