Na udaru javnosti

Francuzi besni na Brižit Makron: Ona je nova Marija Antoaneta! (FOTO)

Uticaj prve dame na predsednika mnogima smeta i njegov bliski krug saradnika navodno je postao izuzetno ljubomoran na prvu damu

Vip priča
Autor:
Francuzi besni na Brižit Makron: Ona je nova Marija Antoaneta! (FOTO)
Foto: EPA / Ian Langsdon

Nova knjiga, pod nazivom "Gospođa predsednik", koja je u potpunosti posvećena francuskoj prvoj dami, otkriva neke javnosti još uvek nepoznate detalje o Brižit Makron, a jedan od zanimljivijih zasigurno je onaj da ona ima toliki uticaj na svog supruga, francuskog predsednika, da mu čak bira članove užeg kabineta.

Otkako je izabran za francuskog predsednika, Emanuel Makron ne prestaje da puni naslovne strane. Politika nije uvek u prvom planu jer ga u većini slučajeva itekako zaseni njegova supruga Brižit Makron. Osim zbog velike razlike u godinama, potom skandala zbog toga što ga je zavela dok je još bio učenik, a ona učiteljica, mediji o gospođi Makron pišu i zbog njenog stila, ali i uticaja na supruga.

Svi upitno podižu obrve kad vide ovu sliku: Šta se to ne uklapa u izgledu Brižit Makron? (FOTO)

foto: Profimedia

Kako piše najnovija knjiga o Brižit Makron autorki Ave Džamašidi i Natali Šak, nazvana "Gospođa predsednik", njen uticaj na Makrona je ogroman, a ide toliko daleko da mu ona sama bira članove užeg kabineta. Ako je verovati autorkama, upravo je ona imala uticaja u odabiru ministra obrazovanja, a uverila je i svog supruga da izbegne susret s Nikolasom Hulotom, nakon što je ovaj dao ostavku na mesto ministra zaštitne životne sredine.

Uticaj Brižit Makron na predsednika mnogima smeta i njegov bliski krug saradnika navodno je postao izuzetno ljubomoran na prvu damu, a sve to, šuška se, ide toliko daleko da neki čak žele da umre.

Mini haljina i vrtoglave potpetice: Brižit Makron (65) godine nisu prepreka! (FOTO)

foto: Reuters / Pool

No Brižit Makron je napravila i mnogobrojne greške u svojim odlukama, poput one da je dopustila novinarima Le Monda da uđu u Jelisejsku palatu i vide kako napreduje renovacija vredna 600 hiljada evra, i to samo tri dana pre nego što su na ulicu prvi put izašli "žuti prsluci" zbog visokih poreza i niskih plata.

Zbog svega toga Brižit Makron prozvali su novom Marijom Antoanetom, poslednjom kraljicom Francuske, omraženom zbog rasipništva, ali i skandala.

Uprkos dobijenom nadimku, mnogi tvrde kako je upravo zahvaljujući njoj Emanuel Makron postao francuski predsednik: "On joj duguje sve. Postao je predsednik samo zahvaljujući njoj", rekao je izvor blizak predsedniku.

Savet Brižit Makron: Kad ne znate šta da obučete, setite se ovog trika! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs