Bez predbračnog ugovora

Kako se dele milioni: Najskuplji razvodi u istoriji! (FOTO)

Čelni čovek Amazona, najbogatiji čovek na svetu Džef Bezos i njegova supruga Mekenzi razvode se nakon 25 godina braka. Biće ovo samo jedan u nizu neverovatno skupih razvoda koje pamtimo

Celebrities
19:55h Autor:
Kako se dele milioni: Najskuplji razvodi u istoriji! (FOTO)
Foto: Profimedia

Džef Bezos i Mekenzi Bezos

Kako je Loren (49) smuvala najbogatijeg čoveka na svetu: Dugo su bili porodični prijatelji! (FOTO)

foto: Profimedia

Čelni čovek Amazona i najbogatiji čovek na svetu na Tviteru je objavio kako se nakon 25 godina rastaje od supruge Mekenzi. Kao razlog raskida dugogodišnje ljubavi navodi se vanbračna afera s televizijskom voditeljkom Loren Sančez, koja je još uvek službeno u braku s holivudskim mogulom i lovcem na talente Patrikom Vajtselom.

Još uvek nije poznato da li par pre ulaska u brak potpisao predbračni ugovor, a u slučaju da se to nije dogodilo, to znači da će Mekenzi naslediti polovinu suprugov bogatstva - tačnije 137 milijardi dolara.

Petra Eklston i Džejms Stant

Ne može ni dan bez kokaina: Bivši zet Slavice Eklston varao na testovima za drogu tokom razvoda! (FOTO)

foto: Profimedia

Nakon šest godina braka prošle godine došao je kraj još jednoj ljubavi. Petra je optužila supruga za nasilno ponašanje i čestu konzumaciju droga. Bivši supružnici na sudu vode bitku za bogatstvo koje je procenjeno na oko 70 milijardi dolara i zato mnogi njihov razvod već opisuju kao najskuplju rastavu u zvezdanoj istoriji. Vlasnici su 200 miliona dolara vrednog imanja u Los Anđelesu te više od 100 miliona dolara vredne vile u Londonu. Poseduju i vilu Erona Spelinga, koju su kupili za 80 miliona dolara, a to im je samo deo imovine.

Berni i Slavica Eklston

Razvod joj se isplatio: Ovo je bogatstvo Slavice Eklston! (FOTO)

foto: Profimedia

U samom vrhu skupih razvoda nalaze se i Petrini roditelji Berni i Slavica Eklston koji su se razveli pre osam godina te je ona nakon razvoda postala najbogatija britanska razvedenica, prema Sandej Tajmsu, s čak 740 miliona funti. Supružnici su odlučili da okončaju brak nakon duge 23 godine zbog vrlo turbulentnih faza kroz koje su prolazili. Sam razvod i sudski troškovi koštali su čak 1,2 milijarde dolara.

Tajger Vuds i Elin Nordegren

Zavisnost od seksa ih uništila: Poznati koji su platili previsoku cenu zbog žena! (FOTO)

Verovatno većina pamti aferu legendarnog golfera kada je otkriveno s koliko je ljubavnica spavao iako je bio u braku. Nakon toga njegova supruga Elin Nordegren je poludela i predala zahtev za razvod braka te joj je nakon presude dodeljeno 100 miliona dolara. Kasnije je u medijima rekla da svom bivšem mužu oprašta neveru i skandale koji su doveli do kraha braka.

Roman i Irina Abramovič

Pukla bruka! Zašto se razvodi Roman Abramovič: Zbog ovoga su se svađali pred svima!

foto: Profimedia

On je jedan od najbogatijih ljudi na svetu i poznat po neverovatno luksuznom i rastrošnom životu kojim živi. U centru medijske pažnje našao se i 2007. godine, kada je odlučio da se razvede od supruge Irine. Ruski milijarder i vlasnik engleskog fudbalskog kluba Čelzi i godinu dana mlađa Irina, bivša stjuardesa, u braku su proveli 15 godina i imaju petoro dece, a nakon sporazumnog raskida ona je dobila 300 miliona dolara. Roman se nakon razvoda javno spetljao s dotadašnjom ljubavnicom Darijom Žukovom.

Arnold Švarceneger i Maria Šriver

Najduži razvod u istoriji: Marija Šriver i Arnold Švarceneger su i dalje u braku, a ovo je razlog! (FOTO)

foto: Profimedia

Arnold Švarceneger i Maria Šriver odlučili su da se razvedu nakon 25 godina braka. Zahtev za razvod je podnela Maria nakon što je saznala da Arnold ima nezakonito dete s njihovom kućnom pomoćnicom Mildred Baenom. Glumac je nakon sudske presude bivšoj supruzi trebalo da isplati 350 miliona dolara.

Mel i Robin Gibson

Divlji život Mela Gibsona: Devetoro dece, razvod od 400 miliona, zbog jezika umalo platio glavom! (FOTO)

foto: Profimedia

Razvod poznatog glumca takođe se svrstava u ovu kategoriju. Do razvoda od Robin došlo je nakon dugih 28 godina braka zato što se saznalo da Mel čeka dete s ruskom pevačicom Oksanom Grigorijevom. Nakon sudske presude Robin je dobila polovinu Melove imovine zbog nepotpisivanja predbračnog ugovora prilikom sklapanja braka te je sa suda otišla bogatija za čak 425 miliona dolara. Osim toga, supružnici su zajedno posedovali nekoliko nekretnina i privatno ostrvo u Tihom okeanu.

Majkl i Huanita Džordan

5 najdugovečnijih holivudskih parova: Uprkos burnim životima vole se kao prvog dana! (FOTO)

Jedan od najpoznatijih košarkaša današnjice rastao se nakon 17 godina braka od supruge Huanite Vanoj. U braku su dobili troje dece pa je nakon razvoda starateljstvo pripalo majci. Osim toga, Huanita je dobila 168 miliona dolara i vlasništvo nad zajedničkom nekretninom u Čikagu. Majkl je nakon toga upoznao manekenku Ivet Prieto, s kojom se 2013. oženio i godinu dana poslije dobio i prinovu.

Madona i Gaj Riči

Madona ima čudne navike, nije normalna: Bivši muž otkrio bizarne detalje njihovog seksualnog života! (FOTO)

foto: Profimedia

Iako su sve pokušali da zadrže u tajnosti, nije prošlo tako glatko. U ovoj priči žena je ta koje je trebalo da isplati milione nakon razvoda. Velika ljubav između redatelja i pop kraljice Madone završila se nakon osam godina braka tokom kojeg su dobili sina Roka i usvojili Davida, a Gaj je dobio 80 miliona dolara u novcu i nekretninama.

Dženet Džekson i Visam Al Mana

Dženet Džekson iskreno o depresiji i razvodu: Sreća mi je stalno izmicala! (FOTO)

foto: Profimedia

Pre nešto više od dva meseca svet je svedočio razvodu poznate pevačice od katarskog milijardera Visama Al Mana. Par je 2012. godine uoči venčanja potpisao predbračni ugovor, jer su advokati Visama Al Mane želeli da osiguraju bogatstvo svog klijenta. U tom ugovoru stajalo je da će pevačica od svog supruga dobiti čak 500 miliona dolara ako se rastanu nakon pet godina. To se i dogodilo, i to samo dva meseca nakon pete godišnjice braka.

Nikol Kidman i Tom Kruz

Retko govori o braku s Tomom Kruzom, a sada je otkrila zanimljiv detalj: Uz njega sam se osećala zaštićeno! (FOTO)

foto: Profimedia

Poznati glumci razveli su se samo tri dana pre okrugle desete godišnjice braka. Bili su omiljeni par, ali nisu uspeli da zadrže sreću u braku. Iako nikada javno nisu govorili o podeli zajednički stečene imovine, nakon nekog se vremena saznalo kako je Nikol dobila 90 miliona dolara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs