ODMALENA JE ZNALA DA ĆE BITI IZVOĐAČ, A PRVI MUŽ JE JURIO DA JOJ SNIMI ALBUM: Pevačica je bila na ivici nervnog sloma

Kada nešto zaista želiš uvek se ostvari, ali to ne znači da usput ne treba dobro da se pomučiš, ovo je životna priča 55-godišnje zvezde Maraje Keri

Celebrities
17:21h
ODMALENA JE ZNALA DA ĆE BITI IZVOĐAČ, A PRVI MUŽ JE JURIO DA JOJ SNIMI ALBUM: Pevačica je bila na ivici nervnog sloma
Foto: Profimedia

Maraja Keri je rođena 27. marta 1969. od porodice Patriše Hiki, nekadašnje operske pevačice, i Alfreda Kerija, čoveka obučenog za aeronautičko inženjerstvo. Njih dvoje su se razveli kada je Marija imala samo tri godine, a ona i njena majka su se nastanile u Hantingtonu, na Long Ajlendu, predgrađu nedaleko od Njujorka. Mučena teškim detinjstvom u kojem su je često ismevali zbog njenog mešovitog rasnog porekla, Maraja je našla utočište u pevanju i od ranog detinjstva znala je da će biti izvođač.

Međutim u jednoj fazi svog života konobarisala je ne bi li sastavila kraj s krajem, ali ni tada nije propuštala priliku da deli svoju demo kasetu svakome ko bi hteo da sluša. Zatim, na jednoj zabavi, muzički direktor kompanije Soni, Tomi Motola došao u posed njene muzičke trake i otišao u svoj automobil da je posluša. Impresioniran, vratio se na zabavu, ali je Maraja u stilu Pepeljuge već nestala.

Tomi Motola
foto: PHOTOlink / Everett / Profimedia

Ubrzo nakon toga objavila je svoj debi, koji je iznedrio četiri singla broj jedan, uključujući Some day i moćnu baladu Vision Of Love. Album je prodat u više od 12 miliona kopija i učinio je Maraju divom, a njeno ime prepoznatljivo širom sveta. Njen nastavak, Emotions, pojavio se u prodavnicama 1991. godine i tada je zabeležila svoj peti uzastopni singl broj jedan. Dana 5. juna 1993. godine, Maraja je obukla haljinu Vere Vang pufnastih rukava i udala se za Tomija Motolu na raskošnoj ceremoniji zasnovanoj na venčanju tadašnjeg princa Čarlsa i princeze Dajane.

Usledile su nagrade Gremi i hit singlovi, ali lična sreća je nastavila da joj izmiče. „Uvek su svi bili tako nervozni i napeti“, prisetila se ona svojih dana sa izvršnim direktorom kompanije Soni Music. „Pomislila bih: „Zašto moram da budem tako jadna?“ Osećala sam se kao da nisam slobodna ili srećna kao drugi umetnici mojih godina jer nisam živela svoj život." Godine 1997. ostavila je njihovo imanje od 10 miliona dolara, iako njihov razvod nije okončan sve do marta 1998.

Iste godine Maraja je izdala album Butterfly, i dok je tiraž prešao četiri miliona kopija, neki su disk smatrali komercijalnim razočarenjem. Usledila je reakcija Maraje, a neki su pevačicu kritikovali zbog onoga što su shvatili kao njenu spremnost da umanji svoje korene, što je bila optužba koju ona oštro poriče. „Uvek sam govorila da je moj otac pola crnac, pola Venecuelanac, a majka Irkinja. Ali ljudi očigledno ne razumeju... “.

Maraja Keri
foto: Frazer Harrison / Getty images / Profimedia

Maraja Keri je bila odlučna da se vrati na vrh top lista i 1999. je krenula na burnu promotivnu turneju za Rainbou. „Konstantno sam neispavana otkako sam počela da promovišem ovaj album, i zaista sam iscrpljena“, rekla je tada, a onda je u julu 2001. hospitalizovana zbog „ekstremne iscrpljenosti“.

Neposredno pre nego što je njen debi u igranom filmu Glitter stigao u bioskope, njen prvi album sa Virgin recordsom koji je koštao rekordnih 23,5 miliona dolara otišao je u prodaju. Tada se Maraja prijavila u privatnu bolnicu u Konektikatu nakon što je pretrpela „emocionalni i fizički slom, “. Međutim, u pravom bajkovitom stilu, Maraja se uzdigla. Njen deveti studijski album, The Emancipation of Mimi iz 2005. godine, bio je najprodavaniji disk godine, koji je pevačici osvojio još jednu nagradu Gremi.

Pevačica je ponovo otišla na turneju, oduševivši fanove svojim neverovatnim vokalnim opsegom i naizgled se vratila u najbolje izdanje sebe do sada. Sa albumom E=MC2 objavljenim 2008. godine, njenim sopstvenim parfemom, pa čak i zvezdom na holivudskom Bulevaru slavnih, Maraja se vratila na sam vrh.

U aprilu te godine, Marajina sreća je bila potpuna kada se udala za američkog glumca Nika Cannona nakon burne romanse koje su imali na njenom imanju na Bahamima. Televizijska ličnost i pevačica dobitnica Gremija prvi put su se upoznali 2005. godine, ali su počeli da se zabavljaju tek 2008. godine. Oni su se venčali na Bahamima 2008. godine, a razveli se 2016.

Maraja Keri
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

„Zaista osećamo da smo srodne duše“, rekla je ona posle njihove ceremonije zalaska sunca. Zajedno su se prvi put ostvarili u ulozi roditelja i dobili blizance Monroa i Marokana, koji su rođeni 2011. i koji će 30. aprila ove godine napuniti 13 godina.

Na posletku ova maestralna zvezda uvek uspeva da uvuče fanove u praznični duh svojim hit singlom iz 1994. All I Want for Christmas Is You. Sa ovim hitom je ostvarila globalni uspeh, pesma je godinama bila na vrhu top lista i oborila je brojne rekorde, što je čini najprodavanijom prazničnom pesmom ženske umetnice i jednom od najprodavanijih singlova u istoriji muzike.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs