"POSTOJI INSTITUCIJA KOJA OVOJ NESREĆNOJ ŽENI MOŽE DA POMOGNE": 5 signala otkrivaju da je Bjanka žrtva poremećene osobe

Najnovije fotografije nečuvenog para sugerišu da se osećaju nesigurno u javnosti. Ona se plaši, a on je depresivan.

Celebrities
15:27h
"POSTOJI INSTITUCIJA KOJA OVOJ NESREĆNOJ ŽENI MOŽE DA POMOGNE": 5 signala otkrivaju da je Bjanka žrtva poremećene osobe
Foto: @CelebrityLivin_ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ime Bjanka Censori odavno je poznato javnosti, pre veze sa Kanje Vestom, bila je dizajner i prilično uspešna. Ali izgleda da je ovo ostalo u njenom prošlom životu. Sada je supruga Kanje Vest-a i šeta ulicama u najlonskim hulahopkama, zaboravljajući ne samo na odeću, već i na donji veš.

U početku je Bjankina pojava u ovim neobičnim komadima bila šok, zatim izazivala smeh, podrugivanje, ali psiholog smatra da su sada signal za zabrinutost i da je Bjanka definitivno u opasnosti.

Kanje Vest, Bjanka Censori
foto: Vendetta / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bjankinik prijatelji su uvereni da je ona žrtva Stokholmskog sindroma, ili još gore, da je Kanje Vest na ovaj način psihički zlosavlja.

Poznato je da reper kontroliše sve postupke svoje supruge, sam bira odeću za nju, naručuje hranu. Na primer, zabranio je Bjanki da nosi donji veš i da nosi pantalone. Takođe joj ne dozvoljava da koristi društvene mreže kako Cenzori ne bi mogla da se poveže sa spoljnim svetom i eventualno zatraži pomoć.

Sam Kanje to potvrđuje jer na taj način želi da zaštiti suprugu negativnih komentara, uveren je da nije "pozitivno" što se tako plasiraju u javnosti.

Kanje Vest, Bjanka Censori
foto: GAMR/KHROME / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Međutim, psiholozi daju drugo objašnjenje za ono što se dešava - Vest pati od bipolarnog poremećaja, a ovde se radi o Stokholmskom sindromu. On je sam na neki način priznao ovu sumnju. Ali u poslednje vreme situacija je dostigla svoj vrhunac: bivši suprug Kim Kardašijan zamenio je svoje zube titanijumskim protezama, izlaže suprugu u javnosti i napada novinare ako se obrate Cenzori.

Devojka očigledno nije u svom elementu. Da je odabrala takvu odevnu kombinaciju namerno, bila bi sigurna u svoj izgled, ponosila bi se njime, samouvereno bi posmatrala okolinu. Ali ovde vidimo potpuno drugačiju reakciju. Ona nije ni malo sigurna, naprotiv, oseća se nelagodno, dok Kanje, s druge strane, ulazi sa velikim samopouzdanjem, kao da je gospodar situacije, kaže ruski psiholog Ilija Aniščenko.

Bjankin otac je besan i želi da spasi svoju ćerku od mentalno neuravnoteženog muža koji je potpuno kontroliše i ne dozvoljava joj da komunicira sa porodicom i prijateljima, dok je devojku pokušavaju da izvuku iz ruku tiranina, ona nastavlja da svetu pokazuje ono što ne bi svaka žena pokazala svom mužu u spavaćoj sobi.

Bjanka Censori
foto: LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Da li su optužbe tačne da Bjanku Cenzori prisiljava da nosi provokativnu odeću nasilno?

- Na ovo pitanje ne postoji verbalni odgovor jer je Bjanka prisiljena da ćuti, ali ako pričamo o njenom govoru tela i pokretima, jasno je da je žrtva zlostavljača- odgovorio je stručnjak za gestikulaciju Ilija Aniščenko.

Veče pre, fotografi su još jednom uhvatili Bjanku i Kanjea na ulici. Izlazili su iz prostorije i nisu očekivali susret sa paparacima. Sve je bilo uobičajeno: Kanje opremljen od glave do pete, čak i u rukavicama, a ona u laganoj čipkanoj haljini, u kojoj je više otkriveno nego što je sakriveno.

"Postoji ustanova koja ovoj nesrećnoj ženi može da pomogne, ali je pitanje da li će doći do toga, jer profili ličnosti poput Kanjea, odvajaju žrtve i od porodice i od prijatelja", kaže psiholog Aniščenko.

Kanje Vest, Bjanka Cenzori
foto: Filmsbyjosh / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Na ovoj slici evidentna je vrlo jaka emocija - obrve su podignute i stegnute, uglovi usana spušteni - nije očekivala da će je fotografi primetiti i uplašila se. Devojka nije bila spremna da bude primećena (čak i ako ju je muž nekoliko puta upozorio na to u privatnosti)".

Na njenim golišavim fotografijama dominantna emocija je sram. Još jedan dokaz istog je pokušaj da se barem na neki način sakrije rukom, u kojoj je stegnut telefon.

Kanje Vest
foto: Filmsbyjosh / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Na fotografiji Kanje izgleda samouvereno, ali ako pogledate video njihovog izlaska, slika se malo menja. Tu su dvoje potištenih ljudi, malodušnih, bez jakih pozitivnih emocija. Baš takvog smo videli i Vesta, kad je živeo sa Kim Kardašijan, tada je takođe stalno bio u depresiji. Obratite pažnju, oboje skrivaju pogled, kao da se stide nečega. Zatim Kanje stalno dodiruje prepone - to je takođe nesigurnost u sebe. Još jedan zabrinjavajući znak - ona se kao sklanja od sveta, čak i na rukama ima rukavice. Njeno lice je stegnuto, kao da jedva čeka da se skloni od svih. Malo je verovatno da to radi dobrovoljno, ona se boji njega", zaključio je ekspert za gestove.

Stil/Woman.ru

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs