BIVŠI JU JE TUKAO I GOVORIO DA JE BESKORISNI BOGALJ: Najlepša glumica zbog bolesti ODUSTALA od glume, evo kako sad živi

Poznata glumica u intervjuu za Vog otkrila da se povlači iz posla.

Celebrities
14:05h Autor:
BIVŠI JU JE TUKAO I GOVORIO DA JE BESKORISNI BOGALJ: Najlepša glumica zbog bolesti ODUSTALA od glume, evo kako sad živi
Foto: Profimedia

Nekada je plenila svojom pojavom i nesvakidašnjom lepotom, a sada se najčešće pojavljuje u medijima kako bi pričala o svojoj borbi sa bolešći.

"Duboko sam vezana fizički i emotivno uz taj štap. Umiri mi se telo i glas čim ga uzmem u ruku. Isto tako, vizualno je moćan", rekla je za britanski časopis Vogue holivudska glumica Selma Bler, kojoj je pre nekoliko godina dijagnostikovana multipla skleroza. To je dijagnoza zbog koje ne može samostalno da hoda, ispadaju joj stvari iz ruku i loše pamti.

Selma Bler
foto: Profimedia

Iako više ne glumi, u javnosti sve češće govori o svojoj bolesti i radi na uklanjanju stigme zbog gubitka kose, malaksalosti i tikova koji se javljaju.

Selmu pamtimo po ulogama u filmovima "Okrutne namere", "Plavuša s Harvarda" i serije "Hellboy", a nedavno je proslavila 51. rođendan. Pre dve godine snimila je film "Introducing, Selma Blair", u kom je glumila samu sebe i govorila o bolesti i načinima na koje pokušava da uspori napredovanje multiple. Ta uloga joj je donela nagradu Critics' Choice Documentary Awards.

Selma Bler
foto: Profimedia

"Na početku mog putovanja s multiplom, kada sam prvi put shvatila da mi je potreban štap, on je postao moj dodatak, ali ni uz jedan od štapova nisam se osećala kao da je deo mene, sve do sada", ushićeno je govorila Selma krajem marta spuštajući se niz stepenice uz pomoć crvenog štapa.

Kad je saznala dijagnozu, ispričala je, osetila je veliko olakšanje. Sada nastoji dobro da iskoristi svaki dan i uvek je spremna za nove avanture, pa se tako krajem prošle godine okušala i u američkoj verziji šoua "Ples sa zvezdama". Ipak, naporni treninzi za nju su bili previše, pa je morala da napusti takmičenje nakon što je dobila nalaze lekara, što je za nju bilo vrlo emotivno.

Selma Bler
foto: Profimedia

"Znate da sam bila pod nadzorom i da sam u kontaktu sa svojim lekarima kroz ceo ovaj proces. Išla sam na magnetnu rezonancu i rezultati su pokazali da ne mogu. Ne mogu da nastavim s takmičenjem. Gurala sam koliko sam mogla", rekla je Selma plesnom partneru Saši Farberu.

Glumica koja je 2000-ih očaravala mnoge svojom lepotom trpela je i fizičko zlostavljanje, i to baš u periodu kad je situacija s multiplom bila vrlo loša jer nije mogla da se pomera.

Selma Bler
foto: Profimedia

Dugogodišnji partner Ronald Karlson ju je tukao, i tokom svađe je gušio i vređao da je "bezvredan i beskoristan bogalj". Zatražila je zabranu prilaska, a otkako su raskinuli, pod manjim je stresom.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs